Υλικά

για τη ζύμη
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml. κρασί λευκό
200 ml. ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για τη γέμιση
Μαρμελάδα βερίκοκο ή της επιλογής σας
Καρύδι ή αμύγδαλο ψιλοκομμένο

Άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση
Στο αλεύρι μας προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Βάζουμε επίσης το baking powder και το αλάτι. Τώρα θα βάλουμε αναγκαστικά χέρι, για να ζυμώσουμε καλύτερα το υλικό μας, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και, αν μπορούμε, το αφήνουμε λίγο. Φτιάχνουμε «κεφτεδάκια» από το ζυμάρι και τα κάνουμε στρογγυλά πιτάκια, έτοιμα για γέμισμα. Στο εσωτερικό μπορούμε να βάλουμε οτιδήποτε, γλυκό ή αλμυρό, ανάλογα με την όρεξή μας. Εμείς θα τα γεμίσουμε με μαρμελάδα. Μη βάλετε πάνω από μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού, για να μη σας χυθούν στο ψήσιμο.
Τα διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρα και τα πατάμε στην άκρη για να «κρατήσουν». Τα βάζουμε στο ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C, για 15-20 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα πασπαλίζουμε καλά με ζάχαρη άχνη, και τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα.
Άντε, στις χαρές σας!
Καλή όρεξη!

  • Διαβάστε περισσότερα για την Αμοργό, εδώ. Τι «πρέπει να ξέρετε», στοιχεία της ιστορίας της και πληροφορίες για τα χωριά της.

    in.gr Διακοπές

in.gr