Ο άγνωστος Χισάμ Καντίλ λαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Αίγυπτο
Έναν άγνωστο στη Δύση (αλλά και στην Αίγυπτο) αξιωματούχο επέλεξε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, για να του δώσει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Άρδευσης και Υδάτινων Πόρων, Χισάμ Καντίλ, ο οποίος ήταν τεχνοκράτης στο υπουργείο.
Έναν άγνωστο στη Δύση (αλλά και στην Αίγυπτο) αξιωματούχο επέλεξε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, για να του δώσει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Άρδευσης και Υδάτινων Πόρων, Χισάμ Καντίλ.
Ο Καντίλ ήταν τεχνοκράτης στο υπουργείο πριν διοριστεί υπουργός τον περασμένο Ιούλιο στην απερχόμενη κυβέρνηση του Καμάλ αλ-Γκανζούρι που διόρισε ο στρατός και ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις του κράτους.
Δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του Καντίλ ή τι εξουσία θα έχει απέναντι στο στρατιωτικό συμβούλιο της Αιγύπτου.
Πρόκειται για την πιο σημαντική επιλογή που έχει λάβει ο Αιγύπτιος πρόεδρος μετά την εκλογή του.
Ο εκπρόσωπος του Μ.Μόρσι δήλωσε ότι η επιλογή του 48χρονου Χ.Καντίλ «μιας πατριωτικής και ανεξάρτητης φιγούρας, έρχεται μετά από πολύ μελέτη και συζήτηση για να βρεθεί ένας άνθρωπος ικανός να χειριστεί την παρούσα κατάσταση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά