Με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία συναντήθηκε ο Ευ.Βενιζέλος
Θέματα που αφορούν στους αναπήρους και το αναπηρικό κίνημα συζητήθηκαν στη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Θέματα που αφορούν στους αναπήρους και το αναπηρικό κίνημα συζητήθηκαν στη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στη συζήτηση δόθηκε έμφαση στις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει σε σχέση με τα Κέντρα Εκτίμησης Ποσοστού Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), στην ανάγκη να λαμβάνεται πάντοτε υπ΄ όψιν η κατάσταση της αναπηρίας στη διαμόρφωση των συνταξιοδοτικών και μισθολογικών ρυθμίσεων, καθώς και στο νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, «το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει αφενός μεν την αναπτυξιακή, αφετέρου δε την κοινωνική παράμετρο».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταφέρει το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και θα προτείνει τη συγκρότηση μιας μικρής διυπουργικής και διακομματικής επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί οριζόντια τα θέματα της αναπηρίας, ώστε να δίνονται άμεσες και πρακτικές λύσεις.
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη, για την ανάληψη των καθηκόντων τού προέδρου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αναπηρίας, από την 1 Ιουλίου 2012, γεγονός που χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητικό για το ελληνικό αναπηρικό κίνημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βρετανία: Αντιμέτωπη με «χαμένη γενιά» καθώς η ανεργία των νέων αγγίζει το 1,25 εκατ.
- Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Αττικόν – Σοβαρές καταγγελίες από το Σωματείο Εργαζομένων
- H Γαλλία σε κατάσταση επιφυλακής για τον τελικό του Champions League: 22.000 αστυνομικοί στους δρόμους
- Κώστας Παπαδόπουλος: «Δέχομαι απειλές για την περιουσία μου», δηλώνει ο πρώην παίκτης του Survivor
- Θλίψη στην ενόργανη γυμναστική: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 41 του ο Γκαέλ Ντα Σίλβα
- Στην Ελλάδα ο Γιώργος Μυλωνάκης μετά τη θεραπεία στη Γερμανία – Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του
