Κίνδυνο παράλυσής της λόγω λιτότητας επισείει η ιταλική στατιστική υπηρεσία
«Από τον Ιανουάριο, δεν θα μπορούμε να δίνουμε στοιχεία» λέει ο επικεφαλής της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας (Istat), προειδοποιώντας πως οι περικοπές που δημόσιων δαπανών κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε παράλυση την υπηρεσία. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να δώσει στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ, η Ρώμη, επεσήμανε ο επικεφαλής της Istat, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα.
«Από τον Ιανουάριο, δεν θα μπορούμε να δίνουμε στοιχεία» λέει ο επικεφαλής της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας (Istat), προειδοποιώντας πως οι περικοπές που δημόσιων δαπανών κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε παράλυση την υπηρεσία.
Σε περίπτωση που δεν μπορεί να δώσει στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ, η Ρώμη, επεσήμανε ο επικεφαλής της Istat, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα.
«Οι περικοπές θέτουν σε κίνδυνο την υπηρεσία» ανέφερε ο πρόεδρος της Istat Ενρίκο Τζιανίνι σε συνέντευξή του στη Repubblica, τονίζοντας: «Από τον Ιανουάριο, δεν θα είμαστε σε θέση να δίνουμε στοιχεία».
Στο πλαίσιο των περικοπών δημόσιων δαπανών της κυβέρνησης Μόντι, ο ετήσιος προϋπολογισμός της Istat θα μειωθεί το 2013 σε επίπεδα μεταξύ 150 και 160 εκατ. ευρώ -ενώ τώρα βρίσκεται στα 176 εκατ. ευρώ.
Ο Τζιανίνι ανέφερε πως η αντίστοιχη γαλλική υπηρεσία έχει διπλάσιο προϋπολογισμό και οι σκανδιναβικές τριπλάσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκωτία: Ο πρώην σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού, Στάρτζεον δήλωσε ένοχος για κατάχρηση πόρων του κόμματος SNP
- Ο Φουρνιέ «εξαφάνισε» το εγώ και «εμφάνισε» το εμείς
- Αυτή τη φορά ο Μπαρτζώκας, οι παίκτες του και ο Ολυμπιακός δεν άφησαν να τους ξεφύγει καμία λεπτομέρεια
- Γωγώ Μαστροκώστα: Την Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία – Η επιθυμία της οικογένειας
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Επιπόλαια τα τραύματά του, λέει Ιρανός αξιωματούχος – «Χρειάστηκε ένα δύο ράμματα»
- Στιλιστική ανακούφιση – Ο Bad Bunny επαναφέρει τα κανονικού μήκους σορτς στα Zara
