Η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε, βάσει έκθεσης της τρόικας για την Ιρλανδίας
Η Ιρλανδία εφαρμόζει σωστά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, αλλά η οικονομική ανάπτυξη για το υπόλοιπο του έτους και το 2013 θα παραμείνει αδύναμη, είπαν την Πέμπτη οι διεθνείς δανειστές της χώρας στην έκθεση προόδου που δημοσιοποιήθηκε.
Η Ιρλανδία εφαρμόζει σωστά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, αλλά η οικονομική ανάπτυξη για το υπόλοιπο του έτους και το 2013 θα παραμείνει αδύναμη, είπαν την Πέμπτη οι διεθνείς δανειστές της χώρας στην έκθεση προόδου που δημοσιοποιήθηκε.
Η Ιρλανδία πέρασε με επιτυχία τον τελευταίο έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως αναμενόταν, ωστόσο τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε αναπάντεχα κατά 1,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους μετά την μεγαλύτερη του αναμενόμενου ανάπτυξη που σημείωσε πέρυσι.
«Η εφαρμογή των (οικονομικών) πολιτικών από την Ιρλανδία βρίσκεται στο σωστό δρόμο, παρά τις αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τρόικα.
«Οι προοπτικές ανάπτυξης για το υπόλοιπο του 2012 και το 2013 παραμένουν περιορισμένες, καθώς η αναιμική ανάπτυξη του εμπορικού της εταίρου μειώνει τις εξαγωγές, παρά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία