Επανέρχονται τα χαράτσια για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ
Χωρίς την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης και σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό, επανέρχονται τα χαράτσια για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες για το 2012 η ΔΕΗ θα στείλει στους πολίτες ένα ειδικό εκκαθαριστικό με το ποσό που αντιστοιχεί στο φόρο ακινήτων ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό ρεύματος. Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που θα παραλάβουν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό θα έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία.
Χωρίς την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης και σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό, επανέρχονται τα χαράτσια για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Κι αυτό διότι η ΔΕΗ διαπίστωσε ότι πέρυσι χιλιάδες πολίτες, λόγω του ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), κι εφόσον δεν τους δινόταν η δυνατότητα να πληρώσουν μόνο για το ρεύμα, άφησαν τους λογαριασμούς απλήρωτους, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να έχει σημαντική ζημία.
Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες για το 2012 η ΔΕΗ θα στείλει στους πολίτες ένα ειδικό εκκαθαριστικό με το ποσό που αντιστοιχεί στο φόρο ακινήτων ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό ρεύματος.
Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που θα παραλάβουν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό θα έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία.
Σήμερα, προβλέπεται η εξόφληση του τέλους να γίνει σε 5 δόσεις, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί σε 9 ο αριθμός των δόσεων.
Από το ΕΕΤΗΔΕ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει περίπου 3 δισ. ευρώ. Όμως λόγω του γεγονότος ότι η αποπληρωμή θα γίνει σε δόσεις είναι πιθανόν το 2012 να εισρεύσουν στα Δημόσια έσοδα λιγότερα χρήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,