Η καταστροφική πορεία στη φορολογία πρέπει να αναστραφεί, λέέι ο Κ. Μίχαλος
Επικριτικός για τη φορολογική πολιτική των τελευταίων δύο ετών εμφανίσθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλος, μιλώντας σε κοινή σύσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς. Ο κ. Μίχαλος τόνισε πως η υπερφορολόγηση της τελευταίας διετίας είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα των συνεπών φορολογουμένων, να συνεχιστεί η φοροδιαφυγή των επιτήδειων και τα έσοδα να μειώνονται αντί να αυξάνονται.
Επικριτικός για τη φορολογική πολιτική των τελευταίων δύο ετών εμφανίσθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κ.Μίχαλος μιλώντας σε κοινή σύσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.
Ο κ. Μίχαλος τόνισε πως η υπερφορολόγηση της τελευταίας διετίας είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα των συνεπών φορολογουμένων, να συνεχιστεί η φοροδιαφυγή των επιτήδειων και τα έσοδα να μειώνονται αντί να αυξάνονται.
«Έστω και τώρα, αυτή η καταστροφική πορεία πρέπει να αναστραφεί. Εάν θέλει η νέα κυβέρνηση να βάλει φρένο στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, πρέπει να αλλάξει πολιτική στο θέμα της φορολογίας. Και σε αυτή την προσπάθεια, οφείλει επιτέλους να ακούσει τις προτάσεις τόσο των εργαζομένων, όσο και της αγοράς», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ τόνισε πως οι προτεραιότητες στο φορολογικό πεδίο πρέπει εφεξής να εστιάζουν στη μείωση της υπερβολικής επιβάρυνσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, στη δικαιοσύνη και ισονομία στις σχέσεις κράτους – φορολογούμενου, στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, στον εκσυγχρονισμό και απλοποίηση του συστήματος και στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η απονομή του Κυπέλλου χάντμπολ στον Ολυμπιακό (vids)
- Γύθειο: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 60χρονου ψαρά – Βρέθηκε η βάρκα του σε ακτή με βράχια
- Σάκκαρη – Σονμέζ 2-0: Πέρασε εύκολα στον δεύτερο γύρο του Qatar Open (vid)
- Ελευσίνα: Σκότωσε την ηλικιωμένη μητέρα της προσπαθώντας να παρκάρει το ΙΧ – Πώς συνέβη το δυστύχημα
- Σαρκαστικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τον Λαζαρίδη – «Σας ευχαριστούμε για το ‘ιδιοφυές’ tweet»
- Το δικαίωμα στη σιωπή επικαλέστηκε η Μάξγουελ για την υπόθεση Επσταϊν – Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση
