Τον Σεπτέμβριο, η συζήτηση με την τρόικα για τις συλλογικές συμβάσεις εκτιμά η ΔΗΜΑΡ
Το πιθανότερο είναι ότι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων θα τεθεί στην τρόικα από τον Σεπτέμβριο και μετά, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Όσον αφορά το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα τόνισε πως «τα πάντα θα εξαρτώνται από το πώς θα πηγαίνει το κυβερνητικό έργο, δηλαδή, όσο θα πετυχαίνουμε στόχους, τόσο και η τρόικα θα χαλαρώνει τη στάση της, απέναντί μας…».
«Το πιθανότερο είναι ότι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, στην τρόικα, θα τεθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά, δηλαδή όταν θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τη συζήτηση των συλλογικών συμβάσεων…» δήλωσε, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Όσον αφορά το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα τόνισε: « … τα πάντα θα εξαρτώνται από το πώς θα πηγαίνει το κυβερνητικό έργο, δηλαδή, όσο θα πετυχαίνουμε στόχους, τόσο και η τρόικα θα χαλαρώνει τη στάση της, απέναντί μας…».
Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι οι απολύσεις που ζητά η τρόικα στο Δημόσιο μπορούν να καλυφθούν με τις συνταξιοδοτήσεις και πως «υπάρχει απόλυτη συμφωνία και των τριών κομμάτων, ενώ υπάρχει και συμφωνία και για το ζήτημα των μετατάξεων, όπου κλείνουν οργανισμοί ή συγχωνεύονται να γίνονται μετατάξεις εργαζομένων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες, τσουνάμι και ζημιές από τα 7,6 Ρίχτερ
- Βολιβία: 2 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες
- Ο Μαμντάνι μετακομίζει από το ταπεινό δυάρι στην πολυτελή δημαρχιακή έπαυλη των 1.000 τ.μ.
- Ουκρανία: Κοινή δήλωση Φον ντερ Λάιεν – Κόστα για τη συνάντηση με Ζελένσκι
- Το 2026 μπορεί να φέρει εκλογές Λούλα εναντίον Μπολσονάρο του νεότερου
- Το «οπλοστάσιο» των ΗΠΑ στο κατώφλι του Μαδούρο: Πώς εξελίσσεται η εκστρατεία πίεσης κατά της Βενεζουέλας
