Προετοιμασία Γ.Στουρνάρα εν όψει των επαφών με την τρόικα
Διαρκείς υπηρεσιακές συσκέψεις εν όψει της συνάντησής του με την τρόικα την Πέμπτη έχει από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Γ.Στουρνάρας. Στις συσκέψεις μετέχει και ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γ.Ζανιάς. Ο υπουργός Οικονομικών -ο οποίος θα ορκισθεί το πρωί της Πέμπτης- προετοιμάζει και την ομιλία που θα απευθύνει στην Βουλή (το πιθανότερο το Σάββατο) κατά την ανάγνωση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης.
Διαρκείς υπηρεσιακές συσκέψεις εν όψει της συνάντησής του την Πέμπτη με την τρόικα έχει από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Γ.Στουρνάρας. Στις συσκέψεις μετέχει και ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζανιάς.
Σημειώνεται πως ο κ. Στουρνάρας έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας.
Οι Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μόρς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα συλλέξουν και θα επεξεργασθούν τα δεδομένα για την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής προκειμένου να συνθέσουν την βάση αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, η οποία θα γίνει κατά την δεύτερη αποστολή της τρόικας στην Αθήνα κοντά στις 16 Ιουλίου.
Βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς στις επαφές με τους επικεφαλής της τρόικα τις επόμενες ημέρες θα είναι πως η ύφεση στην Ελλάδα έχει καταστήσει μη ρεαλιστικούς πολλούς από τους στόχους του νέου Μνημονίου, αλλά και τις προβλέψεις για την βιωσιμότητα του χρέους.
Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί η επιμήκυνση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνδυασμό με μέτρα που θα ενισχύσουν την ρευστότητα.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών -ο οποίος θα ορκισθεί το πρωί της Πέμπτης- προετοιμάζει και την ομιλία που θα απευθύνει στην Βουλή (το πιθανότερο το Σάββατο) κατά την ανάγνωση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live: Η κλήρωση του Παναθηναϊκού στο Europa League
- Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Ψάχνοντας για την λευτεριά
- Παναθηναϊκός: Οριστικά στη Λεωφόρο το ματς της φάσης των «16»
- Φάμελλος: Προσβλητική η αφωνία Μητσοτάκη για τις υποκλοπές – «Κράτος επιτελικό στη συγκάλυψη»
- «Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του βρέφους με την μηνιγγίτιδα στη Ζάκυνθο
- Δίχτυα προστασίας από μέδουσες σε επτά δήμους της Στερεάς Ελλάδας

