Σαράντα ένα χρόνια από τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον
Σαράντα ένα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον, του εμβληματικού τραγουδιστή και ασυμβίβαστου ποιητή της μουσικής. Ο τραγουδιστής των Doors βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του διαμερίσματός του, στις 3 Ιουλίου 1971, σε ηλικία 27 ετών.
Σαράντα ένα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον, του εμβληματικού τραγουδιστή και ασυμβίβαστου ποιητή της μουσικής. Ο τραγουδιστής των Doors βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του διαμερίσματός του, στις 3 Ιουλίου 1971, σε ηλικία 27 ετών.
Δεδομένου ότι ποτέ δεν έγινε νεκροψία, το μυστήριο για τις συνθήκες του τέλους του τροφοδότησε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας.
Ο καιρός της ψυχεδέλειας και της αμφισβήτησης μπορεί να έχει τελειώσει, τραγούδια όμως όπως τα Light My Fire, Riders on the Storm και People are Strange συνεχίζουν να σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.
Το νεκροταφείο του Περ Λασέζ στο Παρίσι φιλοξενεί τα φαντάσματα και άλλων διάσημων, όπως ο Μαρσέλ Προυστ και ο Όσκαρ Ουάιλντ. Λίγοι όμως συνεχίζουν να προσελκύουν τόσο κόσμο όσο η επιτύμβια στήλη του Μόρισον, την οποία ανέγειρε ο πατέρας του τη δεκαετία του 1990:
«Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον, 1943-1971. Κατά τον Δαίμονα Εαυτού» γράφει η πλάκα στα ελληνικά.
——————————-
Ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόοουν έκανε την κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Τζιμ Μόρισον στην ταινία «The Doors» προβάλλοντάς τον ως μία από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες που πέρασε ποτέ από το χώρο του ροκ. Παράλληλα η ταινία αναπαριστά με μεγάλη επιτυχία την εποχή της ψυχεδέλειας και των ροκ σταρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Τραμπ μιλάει για πιθανότητα συμφωνίας, ενώ η Τεχεράνη δεν διεξάγει «καμιά διαπραγμάτευση»
- Ουκρανία: 7 νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα
- Τι είναι τα σύννεφα φωτιάς που έκαναν την εμφάνισή τους στην Γαλλία για πρώτη φορά
- Υεμένη: Πλήγματα κατά αγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθοι
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις απειλούν αμάχους, εμπόριο και επισιτιστική ασφάλεια, λένε αξιωματούχοι του ΟΗΕ
- Το Ισραήλ πιθανόν διέπραξε εγκλήματα πολέμου στον Λίβανο, δηλώνει αξιωματούχος του ΟΗΕ



