Η Toyota επιστρέφει στο WRC
Μετά από 15 χρόνια απουσίας η Toyota επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2014.
Μπορεί το μέλλον του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ να δείχνει αβέβαιο (με τη έλλειψη κεντρικού χορηγού και τα έξοδα τηλεοπτικής κάλυψης) όμως ακούγονται πολλές νέες συμμετοχές (Volkswagen και Hyundai) αλλά και μία μεγάλη επιστροφή αυτή της Toyota.
Αν η Βρετανία είναι το κέντρο της F1, αυτή την εποχή η Γερμανία είναι η χώρα του WRC. H VW δηλώνει έτοιμη η Hyundai έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του i20 στο Ευρωπαϊκό κομμάτι της στο Όφενμπαχ, (σύμφωνα με το Auto Motor und Sport) ενώ η Toyota δραστηριοποιεί και πάλι το Toyota Motorsport GmbH (TMG) στην Κολωνία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Yoshiaki Kinoshita, διευθυντή του Toyota Motorsport, το κομμάτι του (TMG) θα γίνει κάτι σαν την AMG για την Mercedes. Ο Y. Kinoshita όμως δεν έμεινε εκεί και επιβεβαίωσε σε Αυστραλούς δημοσιογράφους, πως η Toyota παράλληλα με το Πρωτάθλημα Αντοχής, προετοιμάζεται και για το WRC.
Στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα τη χρονιά του 2014 και όχημα πολύ πιθανόν να είναι το Yaris. Ήδη στο TMG υπάρχει ένα 1600σάρι Yaris με Turbo ενώ η Toyota μιλά και για το Toyota Yaris R1A rally car το οποίο είναι έτοιμο προς διάθεση στην τιμή των 20 – 25.000€.
auto.in.gr
- H Xiaomi πίσω από το μυστηριώδες μοντέλο ΑΙ που έκανε το Διαδίκτυο να απορεί
- ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις τροπολογίες για την πάταξη της ακρίβειας – «Απροθυμία Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα καρτέλ»
- Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες για το 2026 – Οι 5 πιο δυστυχισμένες και η θέση της Ελλάδας
- ΚΚΕ εναντίον Δένδια: Κυνική ομολογία του «υπουργού της κουλτούρας των φερέτρων» για ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο
- Κλέλια Ανδριολάτου: Τι λέει για το πάρτι του Έλτον Τζον όπου διασκέδασε
- Μια πάντα αστάθμητη δομή
