Έλλειμμα 205 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Στα 195 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα τέλη του 2011, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του 2012 το επιπλέον έλλειμμα είναι 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).
Στα 195 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα τέλη του 2011, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του 2012 το επιπλέον έλλειμμα είναι 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).
Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το έλλειμμα του λογαριασμού αυξάνεται κατά 25- 30 εκατ. το μήνα και έχει φθάσει στα 400 εκατ. ευρώ, δεν είναι ακριβείς.
Ο ΣΠΕΦ αναφέρει ακόμη ότι το έλλειμμα του πρώτου τετραμήνου οφείλεται στο ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί από το ΥΠΕΚΑ δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από τον Ιανουάριο και μετά, ενώ επιπλέον, μέρος του τέλους ΕΡΤ και συγκεκριμένα 40 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση που εξαγγέλθηκε στις αρχές του έτους ότι θα διατεθούν ως πόρος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα, στερώντας έτσι αναλογία προσδοκώμενων εσόδων στο τετράμηνο 13 εκατ. ευρώ.
Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει την εξυγίανση της αγοράς μέσω της αντικειμενικής και επιστημονικά ορθής κάθε φορά μείωσης της ηλιακής ταρίφας στις νέες κάθε φορά φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις (όχι αναδρομικά).
«Με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, ο ΣΠΕΦ με ορθολογικό και επιστημονικό τρόπο θα συνεργασθεί εκ νέου με την πολιτική ηγεσία με απόλυτο γνώμονα την υγεία της αγοράς και την προάσπιση της παραγωγικής επιχειρηματικότητας που έχει ήδη αναπτυχθεί στα φωτοβολταϊκά», καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κόκκινος συναγερμός και στη Φόρμουλα 1 λόγω Μέσης Ανατολής: Χάος στις πτήσεις πριν το αυστραλιανό γκραν πρι
- Ακυρώνει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ η Sky Express – Οι εναλλακτικές για το επιβατικό κοινό
- Επαφές Πιερρακάκη με φον ντερ Λάιεν, Λαγκάρντ και Κόστα με τις εξελίξεις στο Ιράν στο επίκεντρο
- «Καζάνι που βράζει» η Ρεάλ – Η νέα ήττα, τα νεύρα των παικτών και οι οπαδοί που ζητούν την παραίτηση του Πέρεθ
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική – Συνελήφθησαν τα αρχηγικά μέλη
- «Ήμουν ένα αθώο παιδί» – H ψυχική υγεία της Κριστίνα Άπλγκεϊτ επιβαρύνθηκε από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτική σειρά

