Παράθυρο για αλλαγές μόνο στον τρόπο υλοποίησης του Μνημονίου βλέπουν αξιωματούχοι της ΕΕ
Η Ευρωζώνη δεν θα αλλάξει τους βασικούς στόχους του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αλλά ίσως εξετάσει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει στη νέα κυβέρνηση μεγαλύτερα περιθώρια ως προς τον τρόπο που θα τους εκπληρώσει, σύμφωνα με αξιωματούχους από χώρες της Ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters.
Η Ευρωζώνη δεν θα αλλάξει τους βασικούς στόχους του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αλλά ίσως εξετάσει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει στη νέα κυβέρνηση μεγαλύτερα περιθώρια ως προς τον τρόπο που θα τους εκπληρώσει, σύμφωνα με αξιωματούχους από χώρες της Ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters.
Ωστόσο, ακόμα και αυτή η προοπτική θέτει ως προϋπόθεση την ύπαρξη κυβέρνησης που θα σεβαστεί τους όρους του Mνημονίου.
Αν η Ελλάδα απορρίψει τη συμφωνία του Φεβρουαρίου (Μνημόνιο 2), όλα θα είναι ανοιχτά, ενώ θα ενταθούν και οι πιέσεις για αποχώρησή της από το ευρώ, συμπλήρωσαν.
«Οι βασικοί στόχοι δεν μπορούν να αλλάξουν», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters. «Μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές ως προς τον τρόπο επίτευξής τους, αλλά όχι αλλαγές στους ίδιους τους στόχους» προσέθεσε.
Εν όψει των εκλογών και του αβέβαιου αποτελέσματος, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενδέχεται να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη την Κυριακή το βράδυ.
Η πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης αυτής δεν είναι αποφασισμένη. Τη σχετική πρωτοβουλία θα κληθεί να αναλάβει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Η συνομιλία αυτή θα έχει στόχο να «συντονίσει την επικοινωνία» των μελών του Eurogroup σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, με στόχο να αποφευχθούν δηλώσεις που δεν πρέπει να γίνονται, κάτι που έχει ήδη συμβεί, όπως σημείωσε χθες ευρωπαϊκή πηγή στο Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Εκκληση για «σοβαρές» διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ απευθύνει ο Βάντεφουλ
- Ιράν: Πιθανή συνάντηση των ΥΠΕΞ Τουρκίας, Αιγύπτου, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο
- Μπαχρέιν: Ερευνα για τον θάνατο υπό κράτηση σιίτη ακτιβιστή που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν
- Ιράν: Ετοιμοι οι Χούθι να μπουν στον πόλεμο εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις
- Η μηνιγγίτιδα σκοτώνει πάνω από 250.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο – Το ένα τρίτο είναι παιδιά
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι η χώρα του θα μπορούσε να μη βοηθήσει άλλα μέλη του ΝΑΤΟ αν το χρειαστούν