Εκταμίευση 122 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακοποιούς αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ
Την εκταμίευση 122,1 εκατομμυρίων ευρώ για τους φαρμακοποιούς αποφάσισε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε μία προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος, ώστε να ανασταλλούν οι κινητοποιήσεις και να ξαναρχίσει η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους. Το ποσό αυτό θα καταβληθεί στους φαρμακοποιούς μετά τις εκλογές, έναντι των οφειλών του Απριλίου.
Την εκταμίευση 122,1 εκατομμυρίων ευρώ για τους φαρμακοποιούς αποφάσισε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε μία προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος, ώστε να ανασταλλούν οι κινητοποιήσεις και να ξαναρχίσει η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το ποσό αυτό θα καταβληθεί στους φαρμακοποιούς μετά τις εκλογές, έναντι των οφειλών του Απριλίου.
Να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία συνέλευση των φαρμακοποιών αποφασίστηκε αναστολή των κινητοποιήσεών τους μόνον υπό τον όρο ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των συνταγών μηνός Απριλίου και με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης εντός των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.
Με βάση τη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών, ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να εξοφλήσει το σύνολο των συνταγών Απριλίου έως τις 23 Ιουνίου.
Την ερχόμενη Τετάρτη οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα κάνουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα

