Πιθανό GRexit θα οδηγήσει σε συνολική υποβάθμιση της Ευρωζώνης, προειδοποιεί η Moody’s
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποίησε ότι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό διάσωσης θα τον οδηγήσουν σε επανεξέταση του αξιόχρεου πολλών κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ακόμα και χωρών με αξιολόγηση «ΑΑΑ», όπως η Γαλλία και η Γερμανία.
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προειδοποίησε ότι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό διάσωσης θα τον οδηγήσουν σε επανεξέταση του αξιόχρεου πολλών κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οίκου, τα προβλήματα των ισπανικών τραπεζών αποτελούν κυρίως εσωτερικό πρόβλημα που θα έχουν μικρές συνέπειες σε άλλες χώρες με την εξαίρεση της Ιταλίας.
Ωστόσο, αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη αυτό θα «δημιουργούσε μια απειλή για την ύπαρξη του ευρώ».
Ο οίκος, ενόψει και των εκλογών της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα, ανέφερε ότι εάν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ενταθεί, αυτό θα επηρεάσει τη βαθμίδα στην οποία τοποθετεί το αξιόχρεο της Κύπρου, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Επιπλέον, επισήμανε ότι θα θέσει υπό επανεξέταση όλες τις αξιολογήσεις του για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, περιλαμβανομένων και αυτών με AAA, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»

