Προς ολοκλήρωση η πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Saab
Έως και 250 εκατ. δολάρια πρόκειται να διαθέσει η National Electric Vehicle Sweden ώστε να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Saab.
Χρηματοδοτούμενη από κινεζικά κεφάλαια, η National Electric Vehicle Sweden φέρεται να είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Saab. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η NEVS θα δαπανήσει έως και 250 εκατ. δολάρια για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της χρεοκοπημένης σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πλην της θυγατρικής «Saab Parts».
H ΝΕVS δεν έχει δημοσιοποιήσει τα σχέδιά της για την Saab, επιβεβαιώνοντας ή διαψεύδοντας τις φήμες που την θέλουν να παράγει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα στις εγκαταστάσεις του Trollhatten.
Απογοητευμένοι από την εξέλιξη δηλώνουν οι μέχρι σήμερα προμηθευτές της Saab, οι οποίοι ευελπιστούσαν πως οι νέοι ιδιοκτήτες της φίρμας θα συνέχιζαν την προγενέστερη δραστηριότητά της.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το 51% της NEVS ανήκει στην National Modern Energy Holdings –εταιρεία με έδρα το Hong Kong και αντικείμενο εργασίας της αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας- και το 49% στην ιαπωνική Sun Investment.
auto.in.gr
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια ΑΙ ο ναζί μιας από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

