Απομακρύνει η Κομισιόν το ενδεχόμενο κυπριακού αιτήματος για στήριξη
Το ενδεχόμενο να προσφύγει η Κύπρος στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης απομάκρυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκφράζοντας την πεποίθησή της πως η Λευκωσία «θα ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει». «Δεν υπάρχει τίποτε καινούριο από τις συστάσεις που έκανε η Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα» για την Κύπρο, τόνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαϊγί.
Το ενδεχόμενο να προσφύγει η Κύπρος στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης απομάκρυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα -μετά τις αναφορές του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Π.Δημητριάδη πως η Λευκωσία μπορεί να στραφεί, εάν χρειαστεί, στον EFSF.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Κύπρος θα ξεπεράσει τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπέιλι, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η χώρα να χρειαστεί βοήθεια.
«Οι Βρυξέλλες είναι σε στενή επαφή με την Κύπρο όπως και με αρκετές ακόμη χώρες της ευρωζώνης. Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο μετά τις συστάσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος. «Η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια», τόνισε, ενώ η Κύπρος ετοιμάζεται να αναλάβει την 1η Ιουλίου την προεδρία της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΠΑΣΟΚ: Επίτευγμα Μητσοτάκη η συσσώρευση της ακρίβειας που τόσο τον… πονά
- Ντόρσεϊ: «Λατρεύω την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, είναι η ώρα μας» (vid)
- Eurovision 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τον αποψινό τελικό – Όλες οι λεπτομέρειες
- Νέα Φιλαδέλφεια: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
- Μεσσηνία: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της Χριστίνας Εξαρχουλέα – Καταζητείται ο σύζυγός της
- Ερωτηματικά για την πρωτοφανή καθυστέρηση στους ορισμούς των διαιτητών της Super League
