Ελπίζω να ψηφίσετε για παραμονή στο ευρώ, λέει εν όψει της 17ης Ιουνίου ο Μάριο Μόντι
Την ελπίδα ότι «οι Έλληνες θα ψηφίσουν για να παραμείνουν στο ευρώ, επειδή αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα σταθερό μέλλον με ευημερία» εκφράζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι «το συμφέρον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το ευρώ» και εκφράζει την πίστη πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, γιατί -όπως λέει- «είμαι πεπεισμένος ότι έτσι υπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών».
Την ελπίδα ότι «οι Έλληνες θα ψηφίσουν για να παραμείνουν στο ευρώ, επειδή αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα σταθερό μέλλον με ευημερία» εκφράζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι «το συμφέρον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το ευρώ», ενώ -στο ερώτημα εάν γνωρίζει την ύπαρξη σχεδίων προετοιμασίας για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ- εκφράζει την πίστη πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, γιατί -όπως λέει- «είμαι πεπεισμένος ότι έτσι υπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών».
Όσον αφορά στο θέμα των ευρωομολόγων, ο Μάριο Μόντι εκφράζει την εκτίμηση ότι «θα έχουμε ευρωομόλογο με τη μία ή την άλλη μορφή, επειδή η ένωσή μας γίνεται όλο και πιο στενή». Προειδοποιεί, όμως, ότι η έκδοση ευρωομολόγου «δεν αποτελεί μια άδεια για να ξοδεύουμε εις βάρος των άλλων, αλλά αντιθέτως μια προσπάθεια να οικοδομήσουμε ξανά την Οικονομική και Νομισματική Ένωση σε μια πιο σταθερή και αξιόπιστη βάση».
Τέλος, αναφερόμενος στην αύξηση που παρουσιάζουν τα ποσοστά ακραίων κομμάτων στην Ευρώπη, ο Ιταλός πρωθυπουργός λέει: « Οι πολίτες στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι χρειάζονται ελπίδα […] Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να αφουγκραστούμε τους πολίτες και να φροντίσουμε την πραγματική οικονομία, κατανοώντας ότι αυτό θα βοηθήσει επίσης στη δημοσιονομική προσαρμογή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα «κάλαντα» της Πρωτοχρονιάς στον Γεωργιάδη – «Στο πόδι» οι εργαζόμενοι στο ΓΝ «Έλενα» για να υποδεχθούν τον υπουργό
- Ταϊβάν: Σεισμός 7 βαθμών σημειώθηκε σε περιοχή στα βορειοανατολικά της νήσου
- Πάρμα – Φιορεντίνα 1-0: Ο Σόρενσεν «εκτέλεσε» τους Βιόλα
- Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ την Δευτέρα στη Φλόριντα – Συνομιλίες για τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα
- Τουρκία: Λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι – Τρεις νεκροί και 10 τραυματίες
- Όταν οι προσωπικές φωτογραφίες ενός Ελβετού φωτογράφου από τον μήνα του μέλιτος προκάλεσαν σκάνδαλο
