«Βουτιά» στο όριο των 500 μονάδες στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Μία ανάσα πάνω από τις 500 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κατά 4,48%, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους, ενώ στιος διεθνείς αγορές το κλίμα συνεχίζει να επιδεινώνεται εν μέσω ανησυχιών για την εξέλιξη της ισπανικής κρίσης.
Μία ανάσα πάνω από τις 500 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους, ενώ στιος διεθνείς αγορές το κλίμα συνεχίζει να επιδεινώνεται εν μέσω ανησυχιών για την εξέλιξη της ισπανικής κρίσης.
Ο γενικός δείκτης τερμάτισε τη συνεδρίαση με απώλειες 4,48% στις 501,90 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 54,9 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες 5,19% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,50%.
Υψηλές απώλειες παρουσίασαν μεταξύ άλλων οι Alpha Bank (-13,98% σε 0,7570 ευρώ), ΟΤΕ (-8,46% σε 1,19 ευρώ), ΔΕΗ (-6,82% σε 1,23 ευρώ), Eurobank (-8% σε 0,46 ευρώ), ΟΠΑΠ (-6,98% σε 4 ευρώ) και MIG (-10,48% σε 0,2050 ευρώ).
Η Εθνική έκλεισε στο 1 ευρώ με πτώβση 0,99%,
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών έκλεισε χαμηλότερα κατά 4,97%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 94 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, 25 σε θετικό, ενώ 23 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν επίσης πτωτικές τάσεις, ενώ απώλειες κοντά στο 1,5% σημειώνει η Γουόλ Στριτ λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 1,02%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 2,02% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 2,85%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 0,33% και στην Ιταλία 1,02%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Τσαγκαράκης: «Όταν είσαι κορυφαίος βάλλεσαι από παντού» – Τι λέει ο δικηγόρος του
- Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι στο αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων
- Ο μεγάλος τελικός του Τεντόγλου στο Τορούν – Φουλ για μετάλλιο ο Έλληνας άλτης
- Έξι νεκροί στο Κατάρ μετά από συντριβή ελικοπτέρου
- Ποιος ελέγχει το Στενό του Ορμούζ; Τι λέει το δίκαιο ναυτικού πολέμου
- Ο ιδιωτικός Τζακ Κέρουακ μέσα από τις επιστολές του


