Οδηγίες από τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με την απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων
Οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων, εξέδωσε ο οργανισμός. Οι οδηγίες αφορούν στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι κατέβαλαν στο φαρμακείο ολόκληρη την αξία του φαρμάκου, εξαιτίας της μη εκτέλεσης συνταγών με πίστωση από τους φαρμακοποιούς.
Οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων εξέδωσε ο οργανισμός.
Οι οδηγίες αφορούν στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι κατέβαλαν στο φαρμακείο ολόκληρη την αξία του φαρμάκου, εξαιτίας της μη εκτέλεσης συνταγών με πίστωση από τους φαρμακοποιούς.
Σε σχετική εγκύκλιο αναφέρεται ότι μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων που υπέβαλαν στο παρελθόν.
Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου οι καταθέσεις δαπανών θα πραγματοποιούνται στη Διεύθυνση Παροχών και Μητρώου Ασφαλισμένων- Τμήμα Παροχών.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα εξής:
- Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ- ΕΤΑΜ).
- Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
- Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
- Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).
Σύμφωνα με την εγκύκλιο θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από τον θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.
Οι συνταγές, που δεν εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσής τους, θα εκτελούνται κανονικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιστροφή ενοικίου: Τι ισχύει για τις τροποποιητικές δηλώσεις – Οι προθεσμίες και οι πληρωμές
- Oλυμπιακός – ΠΟ Αγίου Θωμά 11-0: Νέα ισοπεδωτική εμφάνιση των «ερυθρόλευκων»
- Mega-ρεκόρ για τον Κόπολα – 10 φορές πάνω από την τιμή εκκίνησης το ρολόι του μαέστρου
- ΗΠΑ-Ρωσία: H σπάνια συμφωνία Μόσχας – Ουάσινγκτον σε θέματα παγκόσμιας πολιτικής και η «βόμβα» Τραμπ Τζούνιορ
- Kaspersky: Ωριμάζει η αγορά της κυβερνοασφάλειας – Πάνω από 9 στους 10 υιοθετούν λύση ασφαλείας
- Ηλεία: Έρευνες για τον εντοπισμό 63χρονου αγνοούμενου στα Κρέστενα – Εξαφανίστηκε από το απόγευμα του Σαββάτου
