Νέες κατηγορηματικές διαψεύσεις από το Βερολίνο για τα περί δημοψηφίσματος
Ο εκπρόσωπος της Γερμανής καγκελαρίου διέψευσε κατηγορηματικά για μία ακόμα φορά ότι η Ανγκελα Μέρκελ πρότεινε στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι «η κ. Μέρκελ δεν είναι διατεθειμένη να παράσχει τα υλικά στην πολιτική κουζίνα της Ελλάδας».
Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ διέψευσε κατηγορηματικά για μία ακόμα φορά ότι η καγκελάριος πρότεινε στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι «η κ. Μέρκελ δεν είναι διατεθειμένη να παράσχει τα υλικά στην πολιτική κουζίνα της Ελλάδας».
Η καγκελάριος δεν πρότεινε δημοψήφισμα ούτε είπε κάτι που να μπορεί να ερμηνευθεί προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Γκέοργκ Στράιτερ, φανερά εκνευρισμένος.
Μπορείτε να έχετε ως αφετηρία την αρχή ότι η Μέρκελ παραμένει αντίθετη σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα για το οποίο είχε κάνει λόγο ο Γ.Παπανδρέου, κάτι που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη Γερμανία.
Πάντως, το περιοδικό Der Spiegel διαβεβαιώνει στο σημερινό τεύχος του ότι η καγκελάριος έκανε πράγματι την πρόταση αυτή.
Ο κ. Στράιτερ δήλωσε πως η κυκλοφορία της πληροφορίας μπορεί να οφείλεται σε «παρεξήγηση, κακή κατανόηση των λεγομένων. Η υπόθεση μοιάζει λίγο με χαλασμένο τηλέφωνο» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρεκόρ με καύσωνες για την Ελλάδα μέχρι το 2100
- Γούλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Έριξε τεσσάρα και έπιασε πεντάδα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της έντασης για να κρύψει τη δυσωδία του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Υποχώρησε ο S&P 500, οι επενδυτές πατούν φρένο με το βλέμμα στη Fed
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εναντιώνεται στην απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει όρους όπως «χορτοφαγικό μπέργκερ»


