Αναχώρησε από το Πεκίνο ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ με πτήση που τον μεταφέρει στη Νέα Υόρκη
Ο Κινέζος ακτιβιστής και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τσεν Γκουανγκτσένγκ, αναχώρησε το Σάββατο από το Πεκίνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.Το αεροσκάφος μεταφέρει τον ίδιο και την οικογένειά του.
Ο Κινέζος ακτιβιστής και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τσεν Γκουανγκτσένγκ, αναχώρησε το Σάββατο από το Πεκίνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.Το αεροσκάφος μεταφέρει τον ίδιο και την οικογένειά του.
Νωρίτερα, ο τυφλός δικηγόρος είχε δηλώσει πως θεωρεί πιθανό οι Αρχές να δώσουν απευθείας τα διαβατήρια του ίδιου, της συζύγου και των δύο παιδιών του σε Αμερικανούς αξιωματούχους στο αεροδρόμιο.
Ο Τσεν είχε ανακοινώσει στον Μπομπ Φου, πρόεδρο της οργάνωσης ChinaAid, με έδρα το Τέξας πως ο ίδιος και η οικογένειά του κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο του Πεκίνου, αφού οι κινεζικές αρχές τους ζήτησαν να ετοιμάσουν τις αποσκευές τους για να εγκαταλείψουν την Κίνα με προορισμό τις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μισό βήμα μπρος
- Η Mistral χτίζει «sovereign AI» με επένδυση 1,2 δισ.
