Αντέδρασε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή καταγράφοντας κέρδη 2,54%
Ισχυρή ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 16,29%, καταγράφοντας νέα χαμηλά 22 ετών. Η αγορά ξεπέρασε γρήγορα την υποβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch και αντέδρασε ανοδικά με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές και τη μετοχή του ΟΤΕ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 550,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,54%.
Ισχυρή ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 16,29%, καταγράφοντας νέα χαμηλά 22 ετών.
Η αγορά ξεπέρασε γρήγορα την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε CCC από B- από τον οίκο Fitch και αντέδρασε ανοδικά με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές και τη μετοχή του ΟΤΕ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 550,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,54%. Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση 10,10%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 19,15%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 59,566 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,04% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,21%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+9,46%), των Τροφίμων (+5,27%) και των Τραπεζών (+4,96%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ταξιδιών (-2,32%) και της Τεχνολογίας (-1,43%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+10,12%), του ΟΤΕ (+9,46%), της Eurobank (+7,96%), της Εθνικής (+7,69%) και της ΔΕΗ (+7,14%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Cyprus Popular Bank (-9,23%), της Ελλάκτωρ (-6,83%) και του ΟΠΑΠ (-2,50%).
Ανοδικά κινήθηκαν 55 μετοχές, 65 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Δρομέας +29,47%, Paperpack +24,68%, ΕΛΑΣΤΡΟΝ +22,56% και Nutriart +16,47%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Spider -20,00%, Τρία Αλφα (πο) -19,88%, Μηχανική (πο) -19,30% και Βιοτέρ -18,75%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει – Οι πέντε θεματικοί πυλώνες της πρότασης του υπ. Παιδείας
- Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ανέμους ως 9 μποφόρ από το βράδυ
- Καουάι Λέοναρντ και οι «ξεχασμένοι» του All Star: Όταν οι αριθμοί δεν αρκούν
- Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Ανείπωτη θλίψη – Εχθροί της χώρας οι σύγχρονοι λαθρέμποροι
- Σακελλαρίδης για Χίο: Οι ισχυρισμοί του Λιμενικού είναι τόσο πειστικοί, όσο του Τραμπ για τις δολοφονίες της ICE
- Ιαπωνία: Τι είναι η «Σαναμανία» – Μπορεί να χαρίσει την εκλογική νίκη στην Τακαΐτσι;

