«Εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό» επιθυμεί η Γερμανία
Μια εκλεγμένη κυβέρνηση «ικανή να λειτουργήσει, καθώς οι προκλήσεις είναι αναμφισβήτητα μεγάλες», επιθυμούν «το συντομότερο δυνατόν» το Βερολίνο και οι Ευρωπαίοι εταίροι για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι η Γερμανία σέβεται απόλυτα την ανάγκη για νέες εκλογές.
Μια εκλεγμένη κυβέρνηση «ικανή να λειτουργήσει, καθώς οι προκλήσεις είναι αναμφισβήτητα μεγάλες», επιθυμούν «το συντομότερο δυνατόν» το Βερολίνο και οι Ευρωπαίοι εταίροι για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ.
Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι η Γερμανία σέβεται απόλυτα την ανάγκη για νέες εκλογές.
Σε ό,τι αφορά τη θέση της καγκελαρίου για την προοπτική παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο κ. Ζάιμπερτ παρέπεμψε στις δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ, η οποία, στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαίωσε κατ΄επανάληψη ότι επιθυμεί την διευθέτηση της κρίσης χρέους με την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, με την προϋπόθεση
ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες.
Ακόμη, ο Στ.Ζάιμπερτ αναφέρθηκε στην πρόθεση της Γερμανίας να συζητήσει την πιθανότητα εφαρμογής μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν, λόγω των εκλογών, κινδυνεύει η επόμενη δόση βοήθειας, η οποία πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «αυτή η απόφαση δεν λαμβάνεται στα μέσα Μαΐου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο «πόλεμος» των Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι τελείωσε – Οι δικηγόροι τους πανηγυρίζουν
- Ευρωπαϊκή ναυτιλία: Από τις κυρίαρχες παγκοσμίως – Στα 148,7 δισ. ευρώ η συμβολή της στην οικονομία της ΕΕ
- Τέλος εποχής για τη Μονακό: Οι παίκτες που φεύγουν το καλοκαίρι από το Πριγκιπάτο
- Διεκόπησαν δρομολόγια του Προαστιακού λόγω φωτιάς στην περιοχή της Νέας Ζωής
- Ο απόλυτος οδηγός BBQ από την Αργυρώ: Την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Τζέιμς για Ολυμπιακό: «Συγχαρητήρια και καλή τύχη»

