Διάλεξη της Μέριλιν Ρόμπινσον
Όταν το 1980, η Μέριλιν Ρόμπινσον(Marilynne Robinson) δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα, το «Housekeeping», ήταν απόλυτα άγνωστη στο λογοτεχνικό κόσμο. Οι New York Times το παρουσίασαν έγκαιρα για να βοηθήσουν, ώστε να μην περάσει απαρατήρητο. « Διεισδύει στην καθημερινότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και στις διαψεύσεις της και καταφέρνει ένα είδος μεταμόρφωσης», έγραψε ο κριτικός Ανατόλ Μπρόγιαρντ, με ένα δέος και ενθουσιασμό που μοιράστηκαν αμέσως και άλλοι κριτικοί και οι αναγνώστες. Το βιβλίο έγινε κλασικό, κέρδισε την επόμενη χρονιά το βραβείο ΡΕΝ/Hemingway και η Ρόμπινσον το τίτλο της συγγραφέως που επαναπροσδιόριζε την αμερικανική λογοτεχνία της εποχής μας. Σήμερα το έργο εκείνο κατατάσσεται σε ένα από τα εκατό καλύτερα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Παρά την επιτυχία και τις δάφνες, θα περνούσαν 24 χρόνια για να γράψει το δεύτερο βιβλίο της, το «Gilead» (Βραβείο Πούλιτζερ και Εθνικό Βραβείο Κριτικών Αμερικής – στα ελληνικά: «Γκίλιαντ – Τόπος της μαρτυρίας», εκδ. Εν πλω) και 4 ακόμα για να κυκλοφορήσει το «Home», (Βραβείο Orange – Στα Ελληνικά: «Στο σπίτι», εκδ. Εν πλω).
Η διάλεξη της Μέριλιν Ρόμπινσον στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Εν Πλω. Τη διάσημη αμερικανίδα συγγραφέα θα προλογίσει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία.
| Τετάρτη 30 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 Στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση |
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 7282333
και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr
- Τι διδάσκει το κυνάθλημα dog dancing στον σκύλο;
- Ο Γιαννακόπουλος και το μήνυμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού
- Δεκάδες συλλήψεις μασκαράδων στο καρναβάλι της Πάτρας
- Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν πεζούς με την απειλή χρήσης γκλοπ – Τρεις συλλήψεις
- Μπραντ Πιτ: Συνεχίζονται τα γυρίσματα στην Ύδρα – Σε ποια άλλη πόλη της χώρας θα ταξιδέψει
- «Fake news»: Η ανάρτηση του Φρανσίσκο για τα σενάρια περί συμφωνίας με την Μπαρτσελόνα (pic)



