Συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και φιλοσύρων αλαουιτών στο Λίβανο
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή στην Τρίπολη του Λιβάνου μεταξύ μελών της μειονότητας των αλαουιτών, η οποία είναι πιστή στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, και σε σουνίτες κατοίκους της γύρω περιοχής. Εν τω μεταξύ, ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε επίσης το βράδυ του Σαββάτου ανάμεσα στο λιβανικό στρατό και νεαρούς ισλαμιστές που διαδήλωναν στην Τρίπολη για να ζητήσουν την απελευθέρωση ενός συντρόφου τους, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία στη Συρία.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή στην Τρίπολη του Λιβάνου μεταξύ μελών της μειονότητας των αλαουιτών, η οποία είναι πιστή στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, και σε σουνίτες κατοίκους της γύρω περιοχής.
Στη σουνιτική συνοικία Μπαμπ ελ-Τεμπάνεχ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις με κατοίκους της συνοικίας των αλαουιτών Τζαμπάλ Μόσχεν.
Άλλος ένας έχασε τη ζωή του στη σουνιτική συνοικία Κομπέ το βράδυ του Σαββάτου σε παρόμοιες ταραχές κατά τις οποίες τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι.
Οι ανταλλαγές πυρών είναι συχνές ανάμεσα στις συνοικίες αυτές.
Εν τω μεταξύ, ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε επίσης το βράδυ του Σαββάτου ανάμεσα στο λιβανικό στρατό και νεαρούς ισλαμιστές που διαδήλωναν στην Τρίπολη για να ζητήσουν την απελευθέρωση ενός συντρόφου τους, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία στη Συρία.
Η συμπλοκή άρχισε όταν νεαροί, υποστηρικτές της συριακής εξέγερσης, προσπάθησαν να πλησιάσουν γραφείο του συριακού εθνικιστικού σοσιαλιστικού κόμματος, ενός λιβανικού κόμματος θετικά διακείμενου στο καθεστώς Άσαντ.
Περίπου εκατό διαδηλωτές είχαν κατασκηνώσει νωρίτερα στη νότια είσοδο της Τρίπολης και ύψωναν μαύρες σημαίες πάνω στις οποίες ήταν γραμμένη η ομολογία της μουσουλμανικής πίστης, όπως και σημαίες της συριακής ανεξαρτησίας, σύμβολο της εξέγερσης στη χώρα αυτή, γειτονική του Λιβάνου.
Από την πλευρά τους, οι λιβανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 27χρονος Σαντί Μαουλάουι συνελήφθη το Σάββατο από τις δυνάμεις ασφαλείας στο «πλαίσιο έρευνας για τις σχέσεις του με τρομοκρατική οργάνωση», χωρίς να δώσουν διευκρινίσεις.
Οι συριακές Αρχές επανειλημμένα υποστηρίζουν ότι όπλα και μαχητές περνούν παράνομα από το Λίβανο για να βοηθήσουν τους αντάρτες που επιδιώκουν να ανατρέψουν το καθεστώς Ασαντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γάζα: Μεταστροφή της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ – Πιο πολλοί Αμερικανοί συμπαθούν τους Παλαιστίνιους από το Ισραήλ
- Λέρος: Θύμα κακοποίησης ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα του – Η καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού πριν 5 χρόνια
- Τέμπη: Νέες αποκαλύψεις για τα «βίντεο Καπερνάρου» – Ποιοί τα έκρυβαν επί δύο μήνες
- Μπενίτεθ: «Καλή ομάδα η Μπέτις, θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς»
- Βρετανία: Έχασε την έδρα του στο Μάντσεστερ ο Στάρμερ – Στηρίζει την ελληνικής καταγωγής Αγγελική Στόγια
- Πακιστάν – Αφγανιστάν: Οι φονικές μάχες στα σύνορα συνεχίζονται – Το Κατάρ προσφέρθηκε να διαμεσολαβήσει


