Δολοφονία διαπραγματευτή με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
Ο βασικός διαπραγματευτής του Ανώτερου Ειρηνευτικού Συμβουλίου του Αφγανιστάν και στενός σύμβουλος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, Αρσάλα Ραχμάνι, δολοφονήθηκε στην Καμπούλ από πυρά αγνώστου ο οποίος επέβαινε σε όχημα, ανέφερε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Ραχμάνι φέρεται να είχε «αποκαταστήσει επαφές με υψηλόβαθμους Ταλιμπάν».
Ο βασικός διαπραγματευτής του Ανώτερου Ειρηνευτικού Συμβουλίου του Αφγανιστάν και στενός σύμβουλος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, Αρσάλα Ραχμάνι, δολοφονήθηκε στην Καμπούλ από πυρά αγνώστου ο οποίος επέβαινε σε όχημα, ανέφερε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.
Πρώην ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν και υπουργός τους το διάστημα 1996-2001, ήταν βασικός διαπραγματευτής στους κόλπους του συμβουλίου, του οργάνου που συγκρότησε ο Καρζάι για την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με αντάρτες Ταλιμπάν με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις που έχουν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ (Isaf) και στους Ταλιμπάν.
Ο Ραχμάνι «πρόσφατα είχε αποκαταστήσει επαφές με υψηλόβαθμους Ταλιμπάν», διευκρίνισε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Είναι ο δεύτερος αξιωματούχος, μέλος του συμβουλίου, που δολοφονείται σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών και πρώην πρόεδρος της χώρας Μπουρχανουντίν Ραμπανί σκοτώθηκε σε επίθεση καμικάζι στο σπίτι του το Σεπτέμβριο. Η δολοφονία αποδυνάμωσε σημαντικά τις ειρηνευτικές προσπάθειες του προέδρου Καρζάι, του οποίου ο Ραμπανί ήταν απεσταλμένος.
Ο Ραχμάνι ηγείτο της επιτροπής του συμβουλίου για τους φυλακισμένους Ταλιμπάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Απείλησε ο Ολυμπιακός με σουτ του Σιπιόνι (vid)
- Χιμένεθ: «H ομάδα τα έδωσε όλα, όμως η ισοπαλία στην έδρα μας δεν είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα»
- LIVE: Γιουβέντους – Λάτσιο
- Νορβηγία: Επιφανής διπλωμάτης παραιτήθηκε λόγω των δεσμών της με τον Έπσταϊν
- Γαλλία: Η κυβέρνηση χαρακτήρισε την Ανυπότακτη Γαλλία «ακροαριστερό κόμμα» – Σφοδρές αντιδράσεις
- Γιάννης Παναγόπουλος: Στον οικονομικό εισαγγελέα αναμένεται το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος