Επιστολή προς τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων καλεί για νέα συμβόλαια
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή των επιστολών σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ασφαλίσουν το όχημά τους επ’ απειλή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
Άμεσα αναμένεται να υλοποιηθεί το σχέδιο εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, καθώς η επιτροπή που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από παρεμβάσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του προέδρου του Επικουρικού Κεφαλαίου Δ.Ζορμπά, ολοκλήρωσε το έργο της και σύντομα αναμένεται να σταλεί στους πρώτους ανασφάλιστους οδηγούς επιστολή που θα τους καλεί να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ επικαλούμενο εκπομπή του Extra3, σε περίπτωση που μέσα σε ένα εύλογο διάστημα όσοι λάβουν τη σχετική επιστολή, δεν προσκομίσουν το ασφαλιστήριο, θα κληθούν να υποστούν τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Στην προσπάθεια εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων (όλων των τύπων και κατηγοριών) συμμετέχουν το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ υπολογίζεται ότι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα μπορεί να προσεγγίζουν και το ένα εκατομμύριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα δικαστούν στο Ιράκ ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ρόλου
- Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Άφησαν «φέσι» 260 εκατ. δολαρίων
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης