Πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά του Πούτιν από Ρώσους συγγραφείς
Ρώσοι συγγραφείς που συνδέονται με την αντιπολίτευση κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν την Κυριακή σε μια πρωτότυπη διαδήλωση εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν προσκαλώντας τους σ΄ένα περίπατο στη Μόσχα ανάμεσα στα μνημεία δύο μεγάλων ανδρών της ρωσικής λογοτεχνίας, του Αλεξάντρ Πούσκιν και του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ.
Ρώσοι συγγραφείς που συνδέονται με την αντιπολίτευση κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν την Κυριακή σε μια πρωτότυπη διαδήλωση εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν προσκαλώντας τους σ΄ένα περίπατο στη Μόσχα ανάμεσα στα μνημεία δύο μεγάλων ανδρών της ρωσικής λογοτεχνίας, του Αλεξάντρ Πούσκιν και του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ.
«Εφόσον φαίνεται πως σήμερα απαγορεύεται να περπατάει κανείς στις λεωφόρους και τα πάρκα της Μόσχας, μια ομάδα απελπισμένων πολιτών, αποτελούμενων στην πλειοψηφία τους από συγγραφείς, αποφάσισε να περπατήσει ανάμεσα στο μνημείο του Πούσκιν και σ’ αυτό του Γκριμπογέντοφ» έγραψε στο μπλογκ του ο συγγραφέας Μπόρις Ακούνιν, τα αστυνομικά μυθιστορήματα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Μετά τη βίαιη καταστολή από την αστυνομία μιας διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στις 6 Μαΐου, εκατοντάδες μέλη της αντιπολίτευσης οργανώνουν καθημερινά συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, στις λεωφόρους ή τα πάρκα.
Δεν κρατούν πανό, δεν φωνάζουν κανένα σύνθημα και αρκούνται να περπατούν ή να συζητούν κατά μικρές ομάδες, γεγονός που δεν εμποδίζει την αστυνομία να τους διαλύει βίαια, όπως διαπίστωσαν τις τελευταίες ημέρες δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την Κυριακή, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τις συγκεντρώσεις αυτές.
«Ο στόχος της επιχείρησής μας είναι να καταλάβουμε αν είναι δυνατόν για τους Μοσχοβίτες να περπατούν ελεύθερα στην πόλη τους ή αν είναι απαραίτητο να έχουν γι’ αυτό ειδική άδεια» διευκρίνισε με αρκετή ειρωνεία ο Μπόρις Ακούνιν.
Άλλοι Ρώσοι συγγραφείς όπως η Λουντμίλα Ουλίτσκαγια, ο Λεβ Ρουμπινστάιν, ο Ντμίτρι Μπίκοφ και ο Βίκτορ Σεντέροβιτς καλέσαν επίσης τον κόσμο να συμμετάσχει σ’ αυτό τον περίπατο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Περισσότερα από πέντε κιλά εκρηκτικών και 523 κροτίδες βρέθηκαν σε Μεσολόγγι και Πύργο – Συνελήφθησαν τρία άτομα
- Τι είπε ο Χεζόνια για Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε και τον κόσμο στα γήπεδα: «Κάτι έχει αλλάξει…»
- Ευρώπη: Αυτά τα αεροδρόμια έχουν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις
- Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί το προσωπικό του να μην στοιχηματίζει για τον πόλεμο με το Ιράν
- «Τρέλα» στον κόσμο της Ράγιο Βαγιεκάνο για τη ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ
- Ηρώδειο: Ο Ιούνιος μεταμορφώνεται σε μήνα αποχαιρετισμού, πριν κλείσει το θέατρο – Οι εκδηλώσεις
