Την απόφασή της να μεταφέρει την παραγωγή της επόμενης γενιάς του Astra εκτός γερμανικών συνόρων ανακοίνωσε η Opel σε εκπροσώπους εκπροσώπους εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η γερμανική φίρμα θα τερματίσει την παραγωγή του Astra στο Ruesselsheim, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων της στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η παραγωγή του νέου Astra θα πραγματοποιείται στην Πολωνία και στη Μ.Βρετανία, γεγονός ωστόσο που δεν πρόκειται να βάλει σε κίνδυνο τη λειτουργία του εργοστασίου στο Ruesselsheim, όπου το 2011 κατασκευάστηκαν 149.800 Insignia και 12.600 Buick Regal.

«Το εργοστάσιο του Rüsselsheim είναι η μοναδική παραγωγική μονάδα του ευρωπαϊκού δικτύου της Opel όπου κατασκευάζεται το Insignia, επομένως απολαμβάνει μοναδική θέση. Πρόκειται για μία από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις του είδους, για τις οποίες προγραμματίζουμε περαιτέρω βελτιώσεις, κάτι που μεταφράζεται σε πρόσθετες επενδύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Adam Opel AG, Karl-Friedrich Stracke.

auto.in.gr