Η Formula 1 έρχεται στην Ευρώπη με το Grand Prix στην Catalunya να είναι ο πρώτος σταθμός στην περιοδεία της στην γηραιά ήπειρο.

Εκεί η Scuderia αναμένεται να αγωνιστεί με την ανανεωμένη έκδοση της «F2012», την οποία αποκάλυψε στις δοκιμές εξέλιξης στο Mugello.

Στην ιταλική πίστα, η ομάδα δοκιμάζει εκτός από κάποια νέα εξαρτήματα, πολλές και σημαντικότερες αναβαθμίσεις οι οποίες θα είναι διαθέσιμες τόσο στο ισπανικό Grand Prix όσο και στις επόμενες διοργανώσεις.

Οι αναβαθμίσεις εστιάζονται κυρίως στο πίσω μέρος της «F2012» το οποίο έχει τροποποιηθεί ώστε να δεχθεί το νέο layout των εξατμίσεων με τις απολήξεις τους να έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετικό σημείο.

Το προηγούμενο 2ήμερο είχαν δοκιμαστεί αναβαθμίσεις στο ρύγχος του μονοθέσιου, ωστόσο το σύνολο των αλλαγών θα παρουσιαστούν στην Καταλωνία.

Οι μηχανικοί υποσχέθηκαν στον Fernando Alonso πως με αυτές τις αλλαγές θα είναι ταχύτερος 2 με 3 δέκατα του δευτερολέπτου στο γύρο (σε σχέση με τα δικά του προηγούμενα γυρολόγια).

Ο Ισπανός όμως ήταν άτυχος και στο πρώτο session της τρίτης ημέρας βρέθηκε καθηλωμένος στο pit box της ομάδας καθώς είχε έξοδο νωρίτερα με αποτέλεσμα να κάνει ζημιά στο εμπρός τμήμα της «F2012» (αριστερή ανάρτηση και ρύγχος).

Οι μηχανικοί της Scuderia έκαναν το δικό τους αγώνα για να επισκευάσουν το μονοθέσιο ώστε ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής να επιστρέψει στην πίστα το συντομότερο δυνατό, όπως και έγινε.

«Αισθάνομαι σαν τον Rocky (τον ήρωα των ταινιών του Sylvester Stallone), μάχομαι συνέχεια». Δήλωσε στο site της εφημερίδας «Gazzetta dello Sport».

«Τα λάθη που κάναμε το 2010 και το 2011 με τη στρατηγική, τα pit stops και τα οδηγικά λάθη δεν συμβαίνουν πια. Και αυτό διότι η ομάδα, έχει φτάσει σε ένα επίπεδο επαγγελματισμού και αυτοπεποίθησης υψηλότερο απ’ ότι μπορείτε να τα φανταστείτε.»

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να μπαίνουμε στη 10άδα στις κατατακτήριες και σε κάθε αγώνα να παλεύουμε για την κορυφαία πεντάδα και να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς. Στη Βαρκελώνη πρέπει να κάνουμε ένα βήμα προόδου, ένα στο Μονακό, ένα στον Καναδά και να συνεχίσουμε έτσι»

Για να καταλήξει: «Είμαστε αισιόδοξοι. Δεν είμαι ο καλύτερος στις κατατακτήριες ή στη βροχή, αλλά προσπαθώ παντού να αποδίδω στο 100% Σέβομαι τους ανθρώπους που εργάζονται στο Maranello και πρέπει να τους ανταμείψω για τη σκληρή δουλειά τους στο 101%».

auto.in.gr