Σε χαμηλό τριετίας υποχώρησε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρώζωνη
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009 υποχώρησε ο δείκτης μεταποίησης στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, καθώς η επιβράδυνση του κλάδου που ξεκίνησε από τις χώρες της περιφέρειας φαίνεται να επεκτείνεται και στις μεγάλες οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009 υποχώρησε ο δείκτης μεταποίησης στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, καθώς η επιβράδυνση του κλάδου που ξεκίνησε από τις χώρες της περιφέρειας φαίνεται να επεκτείνεται και στις μεγάλες οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στο 45,9 τον Απρίλιο από 47,7 τον Μάρτιο, παραμένοντας για ένατο συνεχή μήνα κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
«Η ύφεση στη μεταποίηση της Ευρωζώνης επιδεινώθηκε περαιτέρω τον Απρίλιο», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Markit, Κρις Γουίλλιαμσον, σύμφωνα με το Reuters
«Η μεταποίηση στη Γερμανία σημείωσε νέα πτώση, κάτι που πολλές εταιρίες αποδίδουν στη χαμηλότερη ζήτηση από τον ευρωπαϊκό νότο. Είναι δύσκολο λοιπόν να δούμε από πού θα έρθει η ανάπτυξη τους επόμενους, αν δεν υπάρξει αύξηση των εξαγωγών από χώρες εκτός της Ευρωζώνης», συμπλήρωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
