Σκληρή επίθεση των πρυτάνεων στην Άννα Διαμαντοπούλου
Έντονα αντέδρασαν οι πρυτάνεις σε σκληρά σχόλια της Άννας Διαμαντοπούλου για το θέμα του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση -που είχε πει «πως αρνήθηκαν με θράσος χιλίων πιθήκων να τον εφαρμόσουν»- επιρρίπτοντάς της «απόλυτη αδιαφορία στη συστηματική καταστροφή των ελληνικών πανεπιστημίων». «Λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι ύβρεις γίνονται παραληρηματικές» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, λέγοντας πως ο χώρος της Παιδείας «αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν».
Έντονα αντέδρασαν οι πρυτάνεις σε σκληρά σχόλια της Άννας Διαμαντοπούλου για το θέμα του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση -που, σύμφωνα με τους ίδιους, είχε πει «πως αρνήθηκαν με θράσος χιλίων πιθήκων να τον εφαρμόσουν»- επιρρίπτοντάς της «απόλυτη αδιαφορία στη συστηματική καταστροφή των ελληνικών πανεπιστημίων».
«Λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι ύβρεις γίνονται παραληρηματικές» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, λέγοντας πως ο χώρος της Παιδείας «αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν».
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής τις τελευταίες ημέρες, η Άννα Διαμαντοπούλου είχε αναφέρει ότι ως «μεγαλύτερη νίκη του νόμου το γενικό ξεσήκωμα και το μήνυμα που δόθηκε από την ελληνική κοινωνία» ότι κανείς υπουργός δεν μπορεί να κάνει το χατίρι των πρυτάνεων.
Οι πρυτάνεις, ανέφερε, «θράσος 1000 πιθήκων, ακόμα και σήμερα, λένε ότι αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, δεν θα τον εφαρμόσουν».
Στην ανακοίνωσή της η Σύνοδος Πρυτάνεων επισημαίνει:
«Σχετικά με την πρόσφατη δημόσια αναφορά της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου (κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ, με τον κ. Ευαγγελάτο, 24/4/2012) στους πρυτάνεις των ελληνικών ΑΕΙ, οι οποίοι παρομοιάζονται με πιθήκους, έχουμε να δηλώσουμε ότι ελάχιστους πλέον ξενίζει η συμπεριφορά της».
Και συνεχίζουν: «Λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι ύβρεις γίνονται παραληρηματικές. Στην αριστοκρατικού τύπου αλαζονεία απλά ήρθε να προστεθεί η αγένεια ως δήθεν ευφυολογία. Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι κατανάλωσε όλη την ενέργειά της στο υπουργείο Παιδείας μόνον στην πολύ επιτυχημένη πράγματι επικοινωνιακή της στρατηγική, επιδεικνύοντας παράλληλα απόλυτη αδιαφορία τόσο για τη συστηματική καταστροφή των ελληνικών Πανεπιστημίων όσο και για τις πολλαπλές δυνατότητες στήριξης της ανάπτυξης της χώρας μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου έργου των Ελλήνων πανεπιστημιακών».
«Η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα ως υπουργός στην κατεδάφιση όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, δεν εννοεί ακόμη και σήμερα να εγκαταλείψει την ιδέα ότι είναι ο Άτλαντας που κουβαλάει στους ώμους της την ελληνικήΠαιδεία. Να είναι βέβαιη ότι ο χώρος της Παιδείας αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν» καταλήγουν οι πρυτάνεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]

