Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τραπεζών
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των τραπεζών για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των τραπεζών για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Στις 12:50 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,28% στις 715,94 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 11,1 εκατ. ευρώ περίπου. Νωρίτερα, η αγορά είχε διολισθήσει μέχρι τις 706 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,44%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 0,56% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν αμετάβλητος.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 1,20%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 49 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 35 σε θετικό, ενώ 14 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,19%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,22% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,06%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 0,06% και στην Ιταλία απώλειες 0,50%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.561,36 μονάδες με πτώση 0,28%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βουλή: Αλλαγές λίγο πριν την ψήφιση στο νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων – Την ανάγκη φιλοτιμία κάνει η κυβέρνηση
- «Αυτός είναι ο στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης για την άκρη του πάγκου της» (pic)
- Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη αποχαιρετά τη σπουδαία γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη
- Χρυσή λίρα: Μια ανάσα από τα 1.200 ευρώ η τιμής της – Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει εκτοξεύσει την τιμή της
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε εκδηλώσεις κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης
- Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο: Η ιστορία της 4ης Μαρτίου και οι παραδόσεις για την ομάδα του Βαλβέρδε

