Στο Εθνικό Θέατρο επιστρέφει ο «Περικλής» για λίγες παραστάσεις
Λίγο πριν το ταξίδι του στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στο Globe to Globe Festival αλλά και μετά από αυτό, ο Περικλής επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου για επτά μόνο παραστάσεις. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 18, 20 και 29 Απριλίου και στις 2, 3, 9 και 11 Μαΐου. Στο Λονδίνο θα παρουσιαστεί στις 26 και 27 Απριλίου.
Λίγο πριν το ταξίδι του στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στο Globe to Globe Festival αλλά και μετά από αυτό, ο Περικλής επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου για επτά μόνο παραστάσεις.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 18, 20 και 29 Απριλίου και στις 2, 3, 9 και 11 Μαΐου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι -προσκεκλημένο από το Shakespeare’s GlobeTheatre-, το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στο Λονδίνο τον Περικλή, στις 26 και 27 Απριλίου.
Η παράσταση εντάσσεται στο Globe to Globe Festival, με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, στο οποίο είναι καλεσμένα μερικά από τα σημαντικότερα θέατρα του κόσμου για να παρουσιάσουν το σύνολο των έργων του μεγάλου ελισαβετιανού δραματουργού, το καθένα σε διαφορετική γλώσσα.
Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Τριανταφύλλη
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Παίζουν: Κώστας Βασαρδάνης, Γιάννης Βογιατζής, Γιώργος Γλάστρας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Κοτανίδης, Χρήστος Λούλης, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Πιατάς, Μαρία Σκουλά, Λυδία Φωτοπούλου, Μηνάς Χατζησάββας
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οθέλλος»: Ματαιώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία με τους Μπέζο, Δαδακαρίδη, Σαράντη, Γουλιώτη
- Αποστολάκη: Η κυβέρνηση αρνείται τη λογοδοσία, μετατρέπει τη Βουλή σε πεδίο αμνήστευσης και ατιμωρησίας
- Το σπαρακτικό γράμμα της μητέρας του Μάθιου Πέρι
- Global Sumud Flotilla: Ανοιχτή επιστολή των συγγενών και φίλων των απαχθέντων στην ελληνική κυβέρνηση
- Αντικαταστάτης του Μουρίνιο ο Μάρκο Σίλβα: «Συμφώνησε με τη Μπενφίκα» (pic)
- Ιταλία: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Νάπολη – Έκλεισαν σχολεία
- Δήμαρχος Αργοστολίου για την 162η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
- Πυρετός στη Wall Street για την είσοδο της SpaceX στο χρηματιστήριο – Αποτίμηση 1,75 τρισ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442