Με χειμερινό ωράριο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι μέχρι τον Ιούνιο
Το χειμερινό ωράριο θα ισχύσει για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, καθώς δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, λόγω των εκλογών. Τα μουσεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν ώς τις 3 το μεσημέρι, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι ώς τις 3 μ.μ. ή τις 5 μ.μ., με εξαίρεση την Ακρόπολη που είναι ανοικτή ώς τις 7 το απόγευμα.
Το χειμερινό ωράριο θα ισχύει για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, καθώς δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, λόγω των εκλογών.
Όσον αφορά την καθυστέρηση πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού δηλώνει ότι την σχετική άδεια έλαβε μόλις στις 29 Μαρτίου, γεγονός που δεν του επέτρεψε την έγκαιρη προκήρυξη του διαγωνισμού.
Προσλήψεις θα γίνουν μόνο για 680 υπαλλήλους, αντί των 1.000 που είχαν προσληφθεί πέρσι, αλλά και πάλι δεν έφταναν.
Έτσι τα μουσεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως τις 3 το μεσημέρι, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι ώς τις 3 μ.μ. ή τις 5 μ.μ., με εξαίρεση την Ακρόπολη που είναι ανοικτή ώς τις 7 το απόγευμα.
Όπως ανακοίνωσε, ωστόσο, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, από το 2013 και ώς το 2015 θα γίνονται κι άλλες προσλήψεις με επτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων για κοινωφελή έργα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






























































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442