Βαριά ποινή σε άνδρα που παραδέχτηκε εμπρησμό στις ταραχές του Λονδίνου
Δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε σε κάθειρξη 11,5 ετών έναν 34χρονο για τον εμπρησμό ενός καταστήματος με έπιπλα κατά τη διάρκεια των ταραχών που είχαν εκδηλωθεί τον περασμένο Αύγουστο στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο άνδρας, που αρχικά δήλωνε αθώος, εν τέλει παραδέχθηκε πως είχε εισέλθει στις 8 Αυγούστου στο κατάστημα House of Reeves για να κλέψει ένα λάπτοπ, προτού βάλει φωτιά σε έναν καναπέ.
Δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε σε κάθειρξη 11,5 ετών έναν 34χρονο για τον εμπρησμό ενός καταστήματος με έπιπλα κατά τη διάρκεια των ταραχών που είχαν εκδηλωθεί τον περασμένο Αύγουστο στη βρετανική πρωτεύουσα.
Ο Γκόρντον Τόμσον, που αρχικά δήλωνε αθώος, εν τέλει παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο κακουργιοδικείο του Ολντ Μπέιλι πως είχε εισέλθει στις 8 Αυγούστου στο κατάστημα House of Reeves για να κλέψει ένα λάπτοπ, προτού βάλει φωτιά σε έναν καναπέ.
Ένας μάρτυρας, που παρουσιάσθηκε στο δικαστήριο, είχε καταθέσει πως ο Τόμσον τού είχε δηλώσει εξερχόμενος από το κατάστημα πως «ήταν αυτός» που είχε ξεκινήσει την πυρκαγιά.
Ο δράστης είχε παραδεχθεί επιπλέον πως είχε κλέψει προϊόντα από δύο καταστήματα στο Κρόιντον, στα νότια προάστια του Λονδίνου.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι ζημιές που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ανέρχονται σε 3 εκατ. λίρες (περίπου 3,6 εκατ. ευρώ). Όπως δήλωσαν, είχαν το κατάστημα για 144 χρόνια πριν καταστραφεί.
Συνολικά 4.130 άτομα συνελήφθησαν και εναντίον 2.577 ατόμων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στη διάρκεια των ταραχών κατά τις οποίες καταγράφηκαν πέντε θάνατοι και σημαντικές ζημιές στο Λονδίνο και άλλες πόλεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών – Επίσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία
- Σπέτσες: Συνελήφθη οδηγός βυτιοφόρου που έριξε λύματα σε δάσος
- Ολυμπιακός: Με Στρεφέτσα η ενδεκάδα κόντρα στον ΟΦΗ (pic)
- Γιατί στις πλούσιες χώρες πολλοί νιώθουν φτωχότεροι, δίχως να είναι;
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση εξαντλεί τις προοπτικές της χώρας – Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική
- Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’ 3-1: Η «Μαύρη Θύελλα» νίκησε και παρέμεινε στην κορυφή