Όμορφη Πασχαλιά
Έρχεται το Πάσχα σε λίγο καιρό. Σιγά σιγά όλοι οι κηπουροί βγαίνουν στον κήπο ή στο μπαλκόνι τους και φυτεύουν πολύχρωμα λουλούδια για ομορφιά και άρωμα. Και ένα από τα αγαπημένα φυτά είναι η πασχαλιά.
Έρχεται το Πάσχα σε λίγο καιρό. Σιγά σιγά όλοι οι κηπουροί βγαίνουν στον κήπο και ή στο μπαλκόνι τους και φυτεύουν πολύχρωμα λουλούδια . Αλλά, ακόμη κι αν έχουμε κάνει τον καλύτερο στολισμό στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας, είναι κρίμα να λείπει μία ολάνθιστη πασχαλιά.
Η πασχαλιά αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά φυτά, που έχουν οι αυλές στα χωριά. Είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά των κηπουρών και όχι άδικα.
Η πασχαλιά (Syringa vulgaris) ανθίζει από τα μέσα Απρίλη περίπου και είναι μοσχομυριστή και φουντωτή. Είναι φυλλοβόλος θάμνος που μπορεί να μεγαλώσει και να γίνει ολόκληρο δέντρο.
Το χειμώνα την κλαδεύεις για να διαμορφώσεις τη μορφή της και να της δώσεις δύναμη για να αναπτυχθεί την επόμενη άνοιξη. Ταυτόχρονα με το κλάδεμα απομακρύνεις τα ξερά κλαδιά και αραιώνεις τα κλαδιά που βρίσκονται πλεγμένα σε όλο το φυτό.
Έτσι, με ένα γερό κλάδεμα θα δημιουργηθούν δίοδοι, για να μπορέσει να περάσει άφθονο φως και δροσερός αέρας σε όλο το φυτό.
Ό,τι και να πει κάποιος για την πασχαλιά είναι λίγο. Τα λέει όλα το θεσπέσιο άρωμα και το ζωηρό μωβ ή το απαλό λευκό χρώμα των λουλουδιών της.
Τα πλούσια λουλούδια της μπορείς να τα χαρείς και μέσα στο σπίτι. Αν έχεις μία φουντωμένη και γεμάτη με τσαμπιά από άνθη πασχαλιά, μπορείς να κόψεις κλαδιά με λουλούδια και να στολίσεις τα βάζα σου. Θα διατηρηθούν φρέσκα για αρκετές ημέρες, αρκεί να τους αλλάζεις κάθε δύο μέρες το νερό στο βάζο.
in.gr
- Ιράν: Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει «πολλές επιλογές» στη διάθεσή του «πέρα από τη διπλωματία»
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
- Αταμάν: «Χωρίς τον Ναν έχουμε πρόβλημα στην επίθεση – Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψει»
