Ιδιοκτήτες ταξί σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο αντιδρούν στον νόμο Βορίδη
Έντονες είναι οι αντιδράσεις ιδιοκτητών ταξί σε διάφορες περιοχές της χώρας για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο Ιδιοκτητών «Ο Ερμής» πραγματοποιεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας 24ωρη απεργία, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης τρεις ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί ξεκίνησαν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις ιδιοκτητών ταξί σε διάφορες περιοχές της χώρας για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο Ιδιοκτητών «Ο Ερμής» πραγματοποιεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας 24ωρη απεργία, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης τρεις ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί ξεκίνησαν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου «Ο Ερμής», οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν, μεταξύ άλλων, να διατηρηθεί ο νόμος 3109 με τον οποίο συστήθηκαν οι εταιρίες τους, να μειωθεί ο αριθμός των νεοεκδιδόμενων αδειών ειδικής μίσθωσης για τη Θεσσαλονίκη, να μειωθούν τα πρόστιμα που προέρχονται από παραβάσεις και να μην κλητεύονται από την Τροχαία οδηγοί ταξί μέχρις ότου δοθούν νέοι χώροι στάθμευσης.
Οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν συνέλευση στη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν να μεταβεί αντιπροσωπεία στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει τα αιτήματά τους.
Στο Ηράκλειο, τρεις ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί ξεκίνησαν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, καταγγέλλοντας ότι ο νόμος Βορίδη τούς αφαιρεί το δικαίωμα να εργαστούν σε τουριστικές περιοχές, σε αντίθεση με τα ταξί της πόλης του Ηρακλείου.
Τα επαρχιακά σωματεία του νομού Ηρακλείου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους τρεις απεργούς συναδέλφους τους -μεταξύ των οποίων και ένας 70χρονος με σοβαρά προβλήματα υγείας- και προχώρησαν σε κινητοποίηση αφήνοντας χωρίς ταξί ως την Τρίτη την ενδοχώρα του νομού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης


