Στο ΕΣΠΑ εντάσσονται 37 έργα πολιτισμού και τουρισμού ύψους 108 εκατ. ευρώ
Σε 37 ανέρχονται τα έργα τουρισμού στο ΕΣΠΑ 2007- 2013, συνολικού προϋπολογισμού 108,143 εκατ. ευρώ και τα οποία απλώνονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Μεταξύ των έργων περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση του Αχιλλείου στην Κέρκυρα με τη δαπάνη να φτάνει τα 14,47 εκατ. ευρώ.
Σε 37 ανέρχονται τα έργα τουρισμού στο ΕΣΠΑ 2007- 2013, συνολικού προϋπολογισμού 108,143 εκατ. ευρώ και τα οποία απλώνονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Στα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η αποκατάσταση του συγκροτήματος του Αχιλλείου στην Κέρκυρα με την εγκεκριμένη δαπάνη να ανέρχεται στα 14,47 εκατ. ευρώ και είναι η μεγαλύτερη που προβλέπεται από το ΕΣΠΑ στον άξονα του τουρισμού.
Εξίσου μεγάλη είναι η δαπάνη και για το μουσείο ναυπηγικών ναυτικών τεχνών Αιγαίου στη Σάμο, ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Ξεχωρίζουν τα έργα για την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής του δήμου Περάματος, το οικοτουριστικό πάρκο φαναρίου Ροδόπης, το πάρκο οικοανάπτυξης ιαματικών πηγών Καϊάφα, η ανάδειξη ανάπλαση των μονοπατιών γύρω από το μικρό θέατρο της Επιδαύρου αλλά και η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του ενετικού λιμένα στο Ρέθυμνο.
Τέλος κονδύλι ύψους 1,74 εκατ. ευρώ προβλέπεται και για την μετρεκπαίδευση των εργαζομένων και εποχιακά ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Τζαβέλλας
- Λιανικό εμπόριο δύο ταχυτήτων [γράφημα]
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Γιατί το ότι έχω δουλέψει σε πανηγύρι θεωρείται κάτι κακό; Η Κόνι Μεταξά απαντά στον Τάσο Ξιαρχό
- LIVE: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
