Νέα αναδιάρθρωση χρέους στο δρόμο της Ελλάδας βλέπει η Standard & Poor’s
Νέα αναδιάρθρωση χρέους με πιθανή συμμετοχή των δανείων του ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's. «Οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να ανέβουν κι αυτοί στη βάρκα» δήλωσε χαρακτηριστικά o επικεφαλής του τμήματος αξιολογήσεων Μόριτζ Κράμερ κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λονδίνο.
Ο ίδιος δεν διευκρίνισε το πότε εκτιμά ότι θα γίνει η δεύτερη αναδιάρθρωση. «Δεν μπορώ να προβλέψω σήμερα το πότε θα γίνει αλλά (η αναδιάρθρωση) βρίσκεται μπροστά στο δρόμο» είπε.
Στο ίδιο συνέδριο του London School of Economics μίλησε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πoλ Τόμσεν ο οποίος παραδέχθηκε ότι η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα «έχει επιθετικό χαρακτήρα», όμως προέβλεψε ότι η οικονομία θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.
«Δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών ή παρέκκλισης από αυτή την πολιτική. Άλλωστε παραμένει αβέβαιο το πότε θα επιστρέψει η χώρα στις αγορές με δεδομένο το πολύ υψηλό επίπεδο χρέους αλλά και τις πιθανές αντιδράσεις στις μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο Τόμσεν, κάνοντας έμμεση νύξη για πιθανή καθυστέρηση υλοποίησης των μέτρων μετά τη διενέργεια εκλογών.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ δεν έκρυψε άλλωστε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά τις εκλογές θα χρειαστεί περαιτέρω μείωση του ελλείμματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ακόμη με σταματούν στο δρόμο στην Ελλάδα» – Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ για τον Ιησού
- Ο πόλεμος, η «προπόνηση» σε 9.500, το ρεκόρ «Guinness» και το Μεξικό που… γιορτάζει ενώ πετούν πύραυλοι
- Οικογενειακή έξοδος στην Κηφισιά για Ελένη Μενεγάκη – Ματέο Παντζόπουλο για τα γενέθλια της κόρης τους
- ΕΕ: Οι «πόρτες» της πολεμικής τεχνολογίας που ανοίγει – Τι είναι το πρόγραμμα AGILE που βρίσκεται στα σκαριά
- Χαϊδάρι: Συμμορία έκλεβε διερχόμενους οδηγούς παριστάνοντας ότι έχουν βλάβη στο δικό τους αυτοκίνητο
- Ατρόμητος-Κηφισιά 0-0: Η ισοπαλία δεν τους χαλάει


