Αναστολή της επισιτιστικής βοήθειας προς τη Βόρειο Κορέα αποφάσισαν οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις παραδόσεις επισιτιστικής βοήθειας στη Βόρεια Κορέα, η επανάληψη των οποίων είχε αποφασιστεί στα τέλη του Φεβρουαρίου σε αντάλλαγμα για την διακοπή των πυρηνικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ. Η αναστολή γίνεται λόγω της απόφασης της Πιονγκγιάνγκ να εκτοξεύσει περί τα μέσα του Απριλίου έναν πύραυλο ο οποίος, σύμφωνα με την επίσημη βορειοκορεατική ανακοίνωση, θα θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο.
Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις παραδόσεις επισιτιστικής βοήθειας στη Βόρεια Κορέα, η επανάληψη των οποίων είχε αποφασιστεί στα τέλη του Φεβρουαρίου σε αντάλλαγμα για την διακοπή των πυρηνικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.
Πρόκειται για περίπου 240.000 τόνους τροφίμων που θα δίνονταν σε έγκυες και παιδιά, αναφέρει το BBC.
Η αναστολή γίνεται λόγω της απόφασης της Πιονγκγιάνγκ να εκτοξεύσει περί τα μέσα του Απριλίου έναν πύραυλο ο οποίος, σύμφωνα με την βορειοκορεατική επίσημη ανακοίνωση, θα θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο, διευκρίνισε ο Πίτερ Λαβόι, υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για Ασιατικά θέματα, μιλώντας στο Κογκρέσο.
Ωστόσο οι ΗΠΑ και η Νότιος Κορέα ανησυχούν ότι πρόκειται για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλης ακτίνας δράσης.
Ο υφυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι η εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θύματα λόγω των συντριμμιών που μπορεί να πέσουν στην ευρύτερη περιοχή.
Η Πιονγκγιάνγκ ανέφερε ότι θα εκτοξευτεί προς το νότο πράγμα αλλά ο υπουργός εξέφρασε τις αμφιβολίες τους θα την ευστάθεια του πυραύλου όπως και το που θα καταπέσει ο πύραυλος.
Κατά πάσα πιθανότητα επισήμανε, θα πέσει στις Φιλιππίνες ή την Ινδονησία, αλλά η Νότιος Κορέα και η Οκινάουα, το ιαπωνικό νησί όπου βρίσκεται ισχυρή αμερικανική βάση «μπορεί να επηρεαστούν».
Η εκτόξευση θα γίνει στο διάστημα 12-16 Απριλίου για τον εορτασμό της εκατονταετίας από τη γέννηση του Κιμ Ιλ-Σούνγκ, παππού του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Ντραγκόφσκι αφήνει τον Παναθηναϊκό και επιστρέφει Πολωνία
- Φουντώνει το κύμα οργής στο Ιράν – Προειδοποιήσεις για ώρα μηδέν από Τραμπ και Χαμενεΐ
- Αλλάζουν οι λαϊκές αγορές – Πώς θα λειτουργούν, οι προωθούμενες ρυθμίσεις
- Γουόκαπ: «Θα έχει άμεση επιρροή ο Τζόουνς, φάνηκε η απογοήτευση στο πρόσωπο του Μόρις»
- H Μπάρμπι έχασε: Καμία συμπερίληψη με το Χόλιγουντ να γυρίζει την πλάτη του στις γυναίκες
- Αιώνια χημικά στην κουζίνα μας – Ακόμη και σκεύη μαγειρικής επικίνδυνα για την υγεία


