Ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ υποψήφιος νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας
O Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε ως νέο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πρόεδρο του αμερικανικού κολεγίου Ντάρτμουθ και ειδικό σε θέματα δημόσιας υγείας. Ο Κιμ πρόκειται να αντικαταστήσει τον Ρ.Ζέλινγκ που πρόκειται να αποχωρήσει το καλοκαίρι.
O Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε ως νέο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πρόεδρο του αμερικανικού κολεγίου Ντάρτμουθ και ειδικό σε θέματα δημόσιας υγείας.
«Δε νομίζω ότι η Παγκόσμια Τράπεζα θα μπορούσε να έχει καλύτερο ηγέτη» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ την Παρασκευή παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του Κιμ στον Λευκό Οίκο.
Ο Κιμ, ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τον Ρ.Ζέλινγκ που πρόκειται να αποχωρήσει το καλοκαίρι, κατάγεται από τη Νότια Κορέα.
Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι επίσης ο κολομβιανός Χουάν Αντόνιο Οκάμπο και η Νιγηριανή Νοτζι Οκονχο – Ιουεάλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε πρόταση στη συζήτηση για διακομματική επιτροπή για τον πρωτογενή τομέα
- O Ροντινέι έγινε… viral: Τραγουδάει το «Μα δεν τελειώσαμε» μετά τη νίκη του Ολυμπιακού (vid)
- Η ΑΙ μπορεί να γίνει φούσκα κερδοσκοπίας, λέει το αφεντικό της Microsoft
- Σέρρες: Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές ο 16χρονος που σκότωσε τον 17χρονο
- Αυτή η μεγάλη επιτυχία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους – Οι Take That όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ ξανά
- Ολυμπιακός: Ποιοι είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι σε περίπτωση πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League (pics)
