
Υπογράφεται την Τετάρτη η συμφωνία για το Ταμείο Εγγύησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Υπογράφεται το μεσημέρι της Τετάρτης η συμφωνία σύστασης του Ταμείου Εγγυήσεων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σκοπός του Ταμείου είναι η άμεση χορήγηση κεφαλαίων για επενδύσεις και κεφαλαίων κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις, σε μία περίοδο όπου η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα. Στην τελετή θα παραβρεθούν ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλ.Σακελλάρης και η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.
Υπογράφεται το μεσημέρι της Τετάρτης η συμφωνία σύστασης του Ταμείου Εγγυήσεων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στην τελετή θα παραβρεθούν ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλ.Σακελλάρης και η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.
Σκοπός του Ταμείου είναι η άμεση χορήγηση κεφαλαίων για επενδύσεις και κεφαλαίων κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις, σε μία περίοδο όπου η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα, ενώ οι τράπεζες θα συνεχίσουν να είναι σφιχτές μέχρι τουλάχιστον την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης στο τέλος του τρίτου τριμήνου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα συνδράμει την Ελλάδα με 500 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, ως εγγύηση, προκειμένου να καταστεί δυνατή η δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ΕΤΕπ με το ποσό του 1 δισ. ευρώ (μόχλευση 1:2), μέχρι το τέλος του 2013, μέσω ελληνικών τραπεζών που θα λειτουργούν ως ενδιάμεσοι φορείς.
Η ΕΤΕπ αναλαμβάνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 να χορηγήσει δάνεια ύψους 600 εκ. ευρώ και μέχρι το τέλος του 2013 δάνεια ύψους 400 εκ. ευρώ.
Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2015 να έχουν δοθεί στην αγορά περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Η μόχλευση από την πλευρά της ΕΤΕπ θα είναι υψηλότερη, εφόσον αναβαθμισθεί η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μία επιχείρηση συγκάλυψης το «όχι» στην Προανακριτική για το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Σε βαθύ πένθος ο Δήμος Καισαριανής από τον χαμό του Γιώργου Κατημερτζή
- «Μπορείς να είσαι ο Μποντ που εσύ θέλεις» – Λένι Κράβιτζ, Λάνα Ντελ Ρέι και ένας Gen Z 007 στον αγώνα
- Εφιάλτης για γυναίκα στη Βρετανία: Πρώην της έφτιαξε ψεύτικο προφίλ με φωτογραφίες της και έστελνε άνδρες στο σπίτι της
- Μπαρτζώκας: «Να μην επαναπαυτούμε – Αξίζουμε να πάμε στο Final Four, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε»
- Μελόνι: Δεν συμφωνώ με ενδεχόμενη αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από την Ιταλία
