Στα 76,2 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ το Δεκέμβριο
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ αυξήθηκε κατά 2,76 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, η παροχή έκτακτης ρευστότητας στις τράπεζες από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του ELA μειώθηκε στα 38,03 δισ. ευρώ.
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ αυξήθηκε κατά 2,76 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το Δεκέμβριο του 2010, η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ είχε φτάσει τα 97,6 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η παροχή έκτακτης ρευστότητας στις τράπεζες από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του ELA μειώθηκε στα 38,03 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύτηκαν την Δευτέρα.
Τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα άντλησαν συνολικά 76,16 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ στα τέλη Δεκεμβρίου, από 73,4 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.
Η άντληση ρευστότητας από τον ELA έφτασε το Δεκέμβριο στα 38,03 δισ. ευρώ μέσω του ELA τον τελευταίο μήνα του 2011 -ενώ το Νοέμβριο, οι τράπεζες είχαν αντλήσει συνολικά 42,85 δισ. ευρώ μέσω του ELA.
Η ΤτΕ δεν παρείχε στοιχεία για το ποιες τράπεζες έκαναν χρήση του ELA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μελόνι: Φέρνει αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό
- Καναδάς: Η ένοπλη επίθεση έγινε ενώ είχε ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς όπλων από την κυβέρνηση
- Ας φάνε παντεσπάνι: Ο Χάρι Στάιλς δεν νοιάζεται αν είσαι πολύ φτωχός για να πας σε συναυλία του
- Η Σάκκαρη ψάχνει «εκδίκηση» και τον πρώτο της ημιτελικό μετά από 22 μήνες (vids)
- Φάμελλος για ακρίβεια: Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και το έθιμο της Τσικνοπέμπτης έχει γίνει πολυτέλεια
- Τρίπολη: Απομακρύνθηκε ο ανδριάντας του Κολοκοτρώνη από την Πλατεία Άρεως για συντήρηση

