Διατεθειμένος να μοιραστούμε το πετρέλαιο του… Αιγαίου ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις, αν υπάρξουν κοινά σχέδια» είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο.
«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις, αν υπάρξουν κοινά σχέδια» είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο.
Παράλληλα, τόνισε πως «κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελλάδα είχε συζητηθεί και το θέμα αυτό».
Σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ο Γιλντίζ αναφέρθηκε και στις έρευνες στην ΑΟΖ Κύπρου.
«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τουρκία ως προς τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη» είπε και σημείωσε ότι «το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγνώμη», ενώ ανέφερε ότι «εάν δεν είχε συμβεί το επεισόδιο στο Μαβί Μαρμαρά, θα στηρίζαμε κι εμείς το σχέδιο αυτό», εννοώντας τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Ο Γιλντίζ είπε «δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό, εάν το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαξίμου: Τα παίζει όλα για όλα στον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των αγροτών, πασχίζει να επαναφέρει «Μητσοτάκης ή χάος» και «θετική ατζέντα»
- «Η Κρουζ Αζούλ θέλει 10 εκατ. ευρώ για τον Γιακουμάκη»
- «Δεν υπάρχει γυρισμός»: Οι γυναίκες του Ιράν είναι αποφασισμένες να πετάξουν τη μαντίλα
- Χαρδαλιάς: Τα Χριστούγεννα να φέρουν φως στα σπίτια και στις καρδιές μας
- Από το χιόνι, έως τη σοκολάτα – Πώς η κλιματική κρίση «διαγράφει» τα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων
- Πενιαρόγια: «Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, όλοι προσπαθούν να τη διορθώσουν»

