«Όχι» σε περισσότερες ημέρες αδείας είπαν οι Ελβετοί
«Όχι» στην πρόταση για αύξηση των ημερών αδείας των εργαζομένων από τέσσερις σε έξι εβδομάδες, είπαν οι Ελβετοί σε δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Σύμφωνα με το BBC, τα 2/3 των ψηφοφόρων απέρριψαν την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου ότι αύξηση των ημερών αδείας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και θα οδηγήσει στην αύξηση του εργατικού κόστους.
«Όχι» στην πρόταση για αύξηση των ημερών αδείας των εργαζομένων από τέσσερις σε έξι εβδομάδες, είπαν οι Ελβετοί σε δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.
Σύμφωνα με το BBC, τα 2/3 των ψηφοφόρων απέρριψαν την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου ότι αύξηση των ημερών αδείας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και θα οδηγήσει στην αύξηση του εργατικού κόστους.
Την πρόταση για αύξηση των ημερών αδείας είχε καταθέσει ένα εργατικό σωματείο, υποστηρίζοντας ότι βοηθά στο να ξεπεραστεί το στρες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας των εντατικών ρυθμών εργασίας και του αυξανόμενου ανταγωνισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι o Γιασικεβίτσιους
- Το Ισραήλ χρησιμοποιεί φορτηγά πλοία στη διαδρομή Λεμεσός-Χάιφα για τον επαναπατρισμό γιατρών
- Δένουν κάβους τα πλοία την Πέμπτη, 5 Μαρτίου – 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ
- Παναθηναϊκός: Ελληνικό ντουέτο με Τσάπρα και Τσαντίλα
- Streaming-μαμούθ: Paramount+ και HBO Max ενώνονται σε μία πλατφόρμα μετά το mega-deal των 110 δισ.
- Φινλανδία και Βέλγιο τάσσονται υπέρ του μαροκινού σχεδίου αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας

