Νέα συσκευή καθιστά ευκολότερη τη θεραπεία γονιμότητας
Από την 1η Μαρτίου 2012 είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα η προγεμισμένη, έτοιμη προς χρήση συσκευή έγχυσης, τύπου πένας, για τη θεραπεία γονιμότητας.
Οι νέες συσκευές τύπου πένας σχεδιάστηκαν για τη διευκόλυνση της καθημερινής αυτοχορήγησης του GONAL-f από τους ασθενείς. Η συσκευή συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που συστήθηκαν από ασθενείς και ειδικούς στη γονιμότητα. Η συσκευή επιβεβαιώνει αμέσως τη χορήγηση πλήρους δόσης ή δείχνει την ποσότητα που υπολείπεται σε περίπτωση που δεν έχει γίνει έγχυση του συνόλου της δόσης. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας πένας αποτελούν η νέα διαβαθμισμένη κλίμακα του φυσιγγίου, ώστε οι ασθενείς να ελέγχουν την ποσότητα του φαρμάκου που απομένει στη συσκευή, και η δυνατότητα καθορισμού της δόσης δύο κατευθύνσεων που τους επιτρέπει, εάν χρειαστεί, να διορθώσουν τη δόση που έχουν καθορίσει.
Η νέα πένα έχει εγκριθεί σε 37 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, διατίθεται σε 22 χώρες όπου έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης από επαγγελματίες υγείας και ασθενείς για την ευκολία στη χρήση της.
health.in.gr
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 100-93: Ζορίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά νίκησαν και… βλέπουν Μπαρτσελόνα
- Ουκρανία: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται η συμφωνία, λέει ο Κέλογκ – Άλυτα τα ζητήματα για Ντονμπάς, Ζαπορίζια
- Χαβάη: Εντυπωσιακοί πίδακες λάβας «καταπίνουν» κάμερα που κατέγραφε την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα
- Η Μαρία Σάκκαρη παρακολούθησε τον αγώνα βόλεϊ ΖΑΟΝ – Αρης και ζήτησε στήριξη του γυναικείου αθλητισμού
- Τουρισμός: Oι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα
- Νετανιάχου: Δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στον Δεκέμβριο – Η προειδοποίηση των μεσολαβητών

