Απολύονται 25.000 εργαζόμενοι στην υγεία στην Κένυα γιατί απεργούσαν
Η κυβέρνηση της Κένυας ανακοίνωσε την απόλυση 25.000 εργαζόμενων στον τομέα της δημόσιας υγείας, κυρίως νοσοκόμων, οι οποίοι αρνήθηκαν να τερματίσουν την απεργία τους με αίτημα μεγαλύτερες αποδοχές. Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε μάλιστα ότι οι επιστολές απόλυσης είναι έτοιμες. Από την πλευρά του το συνδικάτο των εργαζομένων ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τους εκβιάσει.
Η κυβέρνηση της Κένυας ανακοίνωσε την απόλυση 25.000 εργαζόμενων στον τομέα της δημόσιας υγείας, κυρίως νοσοκόμων, οι οποίοι αρνήθηκαν να τερματίσουν την απεργία τους με αίτημα μεγαλύτερες αποδοχές.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε μάλιστα ότι οι επιστολές απόλυσης είναι έτοιμες.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι άνεργοι ή συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας υγείας καλούνται να μεταβούν την Παρασκευή στα πλησιέστερα σε αυτούς δημόσια κέντρα υγείας για να επιλεγούν έπειτα από συνέντευξη για την κάλυψη των κενών θέσεων.
Από την πλευρά του το συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας υγείας που πραγματοποιεί την απεργία (η οποία έχει ήδη συμπληρώσει τέσσερις ημέρες) ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τους εκβιάσει και ότι οι εργαζόμενοι δεν υποχωρούν από τα αιτήματά τους για υψηλότερες αποδοχές.
«Αγνοούμε την απειλή για απολύσεις» τόνισε εκπρόσωπος του συνδικάτου. «Παίζουν τη γάτα με το ποντίκι, δεν μπορεί κανείς να απολύσει μια ολόκληρη εργατική δύναμη. Είναι ένα τέχνασμα για να μας κάνουν να τρέξουμε γρήγορα πίσω στη δουλειά, αλλά η απεργία μας θα συνεχιστεί έως ότου εκπληρωθούν τα αιτήματά μας», πρόσθεσε.
Ο μηνιαίος μισθός τους είναι περίπου 25.000 κενυατικά σελίνια ή 225 ευρώ.
Η κινητοποίηση αυτή είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά απεργιών στην Κένυα από πέρυσι μετά την άνοδο στα ύψη των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων, η οποία πυροδότησε ευρεία δυσαρέσκεια.
Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν επίσης πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι και υπάλληλοι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»

