Καταδικάζει ο Γ.Παπανδρέου τα περιστατικά προπηλακισμών και βίας
Καταδικάζει κάθε ενέργεια που καταργεί την ελεύθερη έκφραση σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά και επισημαίνει ότι δεν μπορεί για κανένα λόγο να παρεμποδιστεί η ελεύθερη έκφραση. Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι παρόμοιες ενέργειες αναδεικνύουν την «φασίζουσα νοοτροπία των εμπνευστών της».
Καταδικάζει κάθε ενέργεια που καταργεί την ελεύθερη έκφραση σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά και επισημαίνει ότι δεν μπορεί για κανένα λόγο να παρεμποδιστεί η ελεύθερη έκφραση.
Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει:
«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την με λόγους ή πράξεις παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής δράσης. Κάθε ενέργεια που καταργεί την ελεύθερη έκφραση, καταπατά βασικά δικαιώματα του πολίτη, κυριαρχικά ανθρώπινα δικαιώματα.
»Αναδεικνύει μια φασίζουσα νοοτροπία των εμπνευστών της και όποιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για την αιτιολόγηση τέτοιων πράξεων, αποτελεί μόνο πρόφαση για συγκάλυψη αυτής της αντίληψης.
»Κάθε τέτοια ενέργεια καλλιεργεί τη βία και στρέφεται εναντίον της κοινωνίας συνολικά και του δημοσίου συμφέροντος. Είναι πράξη που κάθε δημοκράτης πολίτης καταδικάζει. Και ιδιαιτέρως οφείλει να την καταδικάζει κάθε κοινωνικός και πολιτικός φορέας.»
Προσθέτει ακόμη:
«Οι Έλληνες πολίτες, οι πολίτες όλου του κόσμου, έχουν ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία και όχι από δήθεν υπερασπιστές τους, που καταφεύγουν στη βία. Όλοι εμείς οι δημοκράτες πολίτες συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την εμβάθυνση της δημοκρατίας.
» Και είμαστε πάντα απέναντι σε πρακτικές ‘αντιδιαδηλώσεων’, τύπου καρφίτσας. Όπου και αν αυτές εκδηλώνονται. Στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την πολιτική. Οι δήθεν προστάτες, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν να αναστείλουν την καθημερινή δράση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς το ντόμινο του πολέμου βάζει «φωτιά» στα ελληνικά σούπερ μάρκετ
- Δίκη για τα «Τέμπη» στη Λάρισα: Επιτελικό φιάσκο με την αίθουσα – Η γεμάτη αιχμές απάντηση της κυβέρνησης
- 28ο ΦΝΘ: 66.000 θεατές παρακολούθησαν προβολές και εκδηλώσεις από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου
- Οι …τίτλοι των διαιτητών: Ποιος είναι «εδράκιας», ποιος «καρτάκιας», ποιος «πεναλτάκιας»…
- Ιταλία: Η Μελόνι έχασε το «μαγικό της άγγιγμα» – Απορρίφθηκε σε δημοψήφισμα η δικαστική μεταρρύθμιση
- Βέροια: Υπό κράτηση ο 20χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης – Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη


